100 de copii și-au animat poveștile la #SuperCoders

Orange România a organizat a doua ediție #SuperCoders, un workshop de programare destinat copiilor cu vârste între 10 și 13 ani. Atelierele de învațare a limbajelor de programare din acest an s-au desfășurat simultan în București și în Cluj-Napoca și au reunit peste 100 de copii.

supercoders orange

Pe parcursul a câteva ore, copiii au lucrat în echipe și au învățat să utilizeze platforma Scratch, au propus scenarii și au creat povești dând viață unor personaje animate, fiind încurajați astfel să-și exprime creativitatea și imaginația prin tehnici de codare.

Evenimentul a fost transmis live, prin webcast, iar copiii din cele două orașe au avut ocazia să-și prezinte unii altora programele create. De asemenea, micii programatori au învățat cum pot utiliza internetul eficient și în siguranță.

supercoders2

Evenimentul a fost organizat de Orange România cu sprijinul Simplon România și Salvați Copiii cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet 2015 (SID), o inițiativă la nivel european ce are ca scop promovarea utilizării internetului într-un mod sigur și responsabil. Tema din anul acesta a fost “resurse digitale pentru viitor”, iar Orange încurajează copiii să utilizeze limbajul de programare pentru a beneficia de cât mai multe oportunități pe care le are de oferit mediul digital.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top