162 de copaci vor fi plantați pe strada Horea în toamnă

Strada Horea va deveni verde din această toamnă, după ce municipalitatea clujeană anunță că vor fi plantați nu mai puțin de 162 de arbori în această toamnă.

strada horea

“Toți arborii care au fost tăiați din motive tehnice vor fi replantați. Pe strada Horea au fost tăiați 130 de arbori și vor fi replantați 162. Plantarea arborilor va avea loc la toamnă , potrivit normativelor legale. Vor fi plantați arbori cu balot, după modelul celor plantați în această primavară pe Bulevardul Eroilor. (Plantarile pot avea loc doar primăvara și toamna). La fel vor fi replantați copaci și pe celelalte străzi care sunt implicate in procesul de modernizare”, anunță primarul Emil Boc.

Până miercuri, 15 iulie, urmează ca strada Horea, partea carosabilă, să fie adusă la strat de asfalt – binder ( ultimul strat de asfalt – uzură – urmează a fi aplicat la toamnă). Acum se lucrează în mai multe schimburi, inclusiv noaptea și sâmbăta (trei din patru pe lună).

Se va lucra in continuare la partea de pavare cu granit a trotuarelor, la amenajarea cu piatra cubica a spațiilor de parcare, la introducerea cablurilor in subteran, la amenajarea pistelor pentru bicicliști precum si la desfiintare actualilor stâlpi electrica si inlocuirea acestora cu stalpi moderni de iluminat public.

Strada Horea ar trebui să fie circulabilă până în 20 iulie. Primarul Emil Boc a declarat într-o intervenție la Napoca FM că șantierul va continua și în toamnă, dar se va retrânge la zona parcărilor și a trotuarelor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top