300 de elevi clujeni participă la singura competiție școlară de natație din România

Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, organizează sâmbătă, 26 noiembrie, cea de-a treia ediție a concursului Transylvania College Swimming Cup, singura competiție școlară de natație din țară.

transylvania-college-swimming-cup

Astfel, 300 elevi din 30 de unități de învățământ clujene vor lua parte la concursul de înot organizat în cadrul complexului de natație Universitas din Cluj-Napoca. Potrivit organizatorilor, scopul acestei competiții este acela de a promova un stil de viață sănătos și de a le oferi copiilor o alternativă eficientă de petrecere a timpului liber, oferind o soluție la o problemă frecventă în rândul elevilor – sedentarismul.

Elevii cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani vor fi împărțiți în 12 grupe, în funcție de categoria de vârstă. Aceștia se vor întrece în calificări pentru a ajunge în marea finală și pentru a obține marele trofeu – cupa Transylvania College, care va fi alocată celui care reușește să obțină cel mai scurt timp în probele desfășurate.  De asemenea, concurenții vor avea posibilitatea de a câștiga și diverse accesorii necesare continuării practicării acestui sport.  

“Această competiție reprezintă o urmare a proiectelor noastre axate pe promovarea unui stil de viață sănătos. Am început prin acoperirea aspectelor nutriționale prin derularea evenimentului Healthy Lifestyle Week, iar acum îi invităm pe tinerii clujeni să descopere înotul, un sport cu multiple beneficii pentru sănătate”, a declarat Ruxandra Mercea, director executiv al Transylvania College.  

Reprezentanta școlii a afirmat, de asemenea, că în urma desfășurării acestui proiect, se estimează că 80% dintre elevi vor participa în viitor la cel puțin o activitate similară, iar 70% dintre participanți vor continua înotul ca activitate sportivă constantă.

Transylvania College Swimming Cup este un eveniment finanțat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, iar accesul publicului este liber începând cu ora 10:00.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top