300 de oameni de ştiinţă, prezenţi la Cluj pentru un congres european organizat de UBB

Facultatea de Fizică a Universităţii Babeş-Bolyai organizează cea de-a 31-a ediţie a Congresului European de Spectroscopie Moleculară, care se axează pe metode spectroscopice şi computaţionale aplicate în studiul structurii şi proprietăţilor sistemelor moleculare complexe. Acesta va avea loc între 26 şi 31 august.

La eveniment vor lua parte 300 de oameni de ştiinţă, iar ceremonia de deschidere va avea loc în data de 27 august, începând cu ora 09:00, în amfiteatrul Aula Magna din clădirea Facultăţii de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor. Ceremonia va avea loc în prezenţa Preşedintelui Comitetului Internaţional al Congresului EUCMOS, Prof. dr. Austin Barnes de la Universitatea Salford, Marea Britanie, al Preşedintelui Academiei Române, Academician Ionel Haiduc, al Rectorului Universităţii Babeş-Bolyai Academician Ioan Aurel Pop, al reprezentanţilor Comitetului de Organizare Prof. Dr. Simion Aştilean, Prof. Dr. Onuc Cozar şi Prof. Dr. Vasile Chiş, precum şi a unui număr însemnat de personalităţi ştiinţifice din ţară şi străinătate, editori ai principalelor reviste de specialitate, rectori de universităţi, directori de institute de cercetare şi firme producătoare de echipamente de cercetare.

Spectroscopia Moleculară reprezintă metoda de cercetare prin care se măsoară şi analizează cantitatea de lumină absorbită, emisă sau împrăştiată de moleculele din compoziţia unui material artificial sau natural, în urma interacţiunii acestuia cu lumina.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top