300 de somații aplicate clujenilor care nu și-au curățat trotuarele de gheață și zăpadă

gheata trotuarePrimăria Cluj-Napoca îi anunță pe clujeni să acţioneze în vederea îndepărtării zăpezii şi gheţii de pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin.

Poliţia Locală Cluj a demarat astăzi o acţiune de somare a proprietarilor care nu-şi întreţin corepunzător trotuarele şi zonele aferente locuinţelor, în scopul prevenirii pericolului de alunecare şi a menţinerii curăţeniei oraşului. Polițiștii au acţionat în cursul zilei de luni în zona centrală a oraşului, pe străzile: Napoca, B-dul Eroilor, Clinicilor, Iuliu Haţieganu, Memorandumului, Moţilor, în pieţele Unirii şi Avram Iancu şi au aplicat 300 de somaţii deţinătorilor de imobile ale căror trotuare nu au fost curăţate de zăpadă şi gheaţă.

Cei care nu se vor conforma somaţiilor riscă să primească sancţiuni contravenţionale cuprinse între 500 şi 1000 de lei, conform HCL nr. 191/2009 privind buna gospodărire a oraşului.

În ceea ce priveşte acţiunea de deszăpezire din municipiu, precizăm faptul că SC ROSAL GRUP S.A. şi COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER-VERES S.A. au acţionat cu 67 de angajaţi şi 28 de utilaje, în vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie în Cluj-Napoca. În cazul în care doriţi să sesizaţi eventuale probleme în ceea ce priveşte activitatea de deszăpezire, vă recomandăm să apelaţi Dispeceratul Comandamentului de Deszăpezire la numărul de telefon 0264/431.753 sau Telefonul Primarului 0264/984.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top