60 de pensionari clujeni au beneficiat de cursuri gratuite de calculatoare, telefoane mobile, tablete şi internet!

În urma unui parteneriat comunitar special cu Transilvania IT Cluster, ARIES Transilvania şi compania AROBS, Primăria Cluj-Napoca oferă începând din această lună cursuri gratuite de calculatoare pentru pensionarii clujeni, într-un proiect intitulat “Digital Seniors”.

Tehnologia nu reprezintă un scop în sine și nu este în folosul oamenilor, dacă nu este incluzivă. Tehnologia este un instrument prin care facem viața oamenilor mai bună. Acest program demonstrează capacitatea comunității noastre de a utiliza tehnologia în folosul tuturor clujenilor și arată faptul ca avem un <<smart city>> pentru <<smart citizens>>.

Programul este implementat prin colaborarea entităților din variate sectoare de activitate de la nivelul orașului (sector public, mediu privat, societate civilă, cetățeni), iar rezultatele de până acum subliniază necesitatea și în special, dorința participanților de a continua cursurile în 2019.

Joi, 13 decembrie 2018, a fost ultima zi de cursuri din prima lună a programului. 60 de pensionari au participat până acum la aceste cursuri “de digitalizare”, prin care seniorii din Cluj-Napoca pot învăța și extinde cunoștințele în ceea ce înseamnă utilizarea tehnologiei pentru o viață mai ușoară.

Ce vor învăța concret participanții la cursuri: cum să folosească internetul pentru comunicare, inclusiv rețelele de socializare, diverse aplicații, cum să plătească online taxe și impozite etc. Primăria Cluj-Napoca are peste 65 de aplicații și proceduri digitale, pe lângă Antonia, primul funcționar public virtual din România, care procesează momentan 90 de cereri de la cetățeni, non-stop.

Cursurile “Digital Seniors” se desfășoară la sediul Arobs din cartierul Mărăști și la Centrele de zi pentru vârstnici ale Direcției de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca. Proiectul este sprijinit de Compania de Transport Public Cluj-Napoca, iar partener educațional este Simplon Romania.

Programul are nevoie în continuare de implicarea comunității, în special la nivel de număr de persoane dedicate care să poată susține aceste cursuri în ritmul solicitat de pensionarii clujeni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top