80.000 de participanţi la Electric Castle 2014

Peste 79.000 de participanţi din ţară şi străinătate au făcut să vibreze Castelul din Bonţida timp de patru zile, 11.000 de oameni au umplut spaţiul amenajat pentru camping, în timp ce site-ul festivalului a fost accesat de 50.000 de vizitatori unici.

electric castle 2014

Die Antwoord au testat rezistenţa publicului cu cel mai excentric show prezentat vreodată în România, Thievery Corporation a hipnotizat 22.000 de oameni cu mixul de trip-hop şi acid jazz, iar Bonobo şi vocea impecabilă a lui Szjerdene au făcut ca ultimul lor album, The North Borders, să completeze frumuseţea poate celui mai important castel baroc din Transilvania. DJ Shiver a aruncat în aer publicul în cea mai aglomerată zi de festival, făcându-l complicele celui mai mare Disco Modern din România, Şuie Paparude au concertat pentru prima dată ziua, dar asta nu i-a împiedicat să facă un show exploziv la Bonţida, Dub FX a demonstrat că şi în ultima zi de festival oamenii îşi pot înfrânge limitele, iar Gramatik a fost promisiunea vie a faptului că Electric Castle va face mereu o selecţie muzicală sofisticată.

Contul de Facebook al festivalului a ajuns la 41.000 de fani, iar pe rețeaua Instagram #electriccastle a adunat 4.000 de fotografii. Aplicația de mobile creată special pentru a ajuta publicul să urmărească programul festivalului și toate noutățile apărute a fost descărcată de 7.500 de utilizatori. Site-ul www.electriccastle.ro a înregistrat un vârf de 50.000 de vizitatori unici.

La cea mai nouă scenă a festivalului, The Wall, s-au atins audiențe de aproape 2000 de oameni în fiecare seară. Alte senzații ale festivalului au fost The Mill și Stables, unde, fie că a fost vorba de workshop-urile de scratching, Silent Cinema sau Silent Dance, acestea au fost luate cu asalt de public, spațiul dovedindu-se de multe ori neîncăpător raportat la numărul de doritori. Spectacolul general a fost completat de o invazie de lumini, fum, culori şi confetti, menite să intensifice trăirile publicului. Dacă nopţile au fost acaparate de muzică şi dans, zilele au fost dedicate competiţiilor sportive, socializării în zonele de relaxare sau cumpăratului de produse eco.

…GREENER – o altă promisiune a Electric Castle a presupus un angajament pe care toți participanții au fost invitați să și-l asume. Și au făcut-o, iar pentru un proiect pilot rezultatele sunt de apreciat. Peste 12.500 de pahare de plastic au fost returnate pentru a fi reciclate, dintre care 1370 de pahare au fost folosite pentru crearea unei instalații. Spectatorii au “donat” 345 de minute bicicletei cu dinam, fie pentru a-și încărca propriile telefoane, fie pentru a ilumina instalația de plastic.

Electric Castle Festival 2014 a fost posibil mulțumită efortului întregii echipe care a numărat aproximativ 800 de oameni. Lor li s-au alăturat 200 de voluntari din țară și străinătate.

Anul trecut, Electric Castle Festival a adus 92 de artiști, printre care Morcheeba, Telepopmusik, Stanton Warriors, Feed Me și Dope D.O.D, precum și o serie de trupe românești. S-au înregistrat 32.000 de participanți, iar peste 4.000 de persoane au ocupat zona amenajată pentru campare. Echipa de organizare a inclus 600 de persoane, dintre care 370 au fost voluntari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top