A cincea etapa de dezinsectie pe domeniul public a inceput la Cluj

dezinsectiePrimaria Cluj-Napoca a demarat de la 1 august cea de-a cincea actiune de dezinsectie pe domeniul public. Actiunea se va desfasura intre orele 21.00 si 5.00, pana pe 22 august. In cazul conditiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazuta se va prelungi.

Substantele folosite in actiunea de dezinsectie sunt K’OTRHINE EC 25 si/sau DETRAL SUPER insecticid pentru combaterea adultilor si BIOLARKIM 14 – insecticid pentru combaterea larvelor. Produsele mentionate fac parte din grupele Xn respectiv Xi de toxicitate si se regasesc in Registrul National al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umana.

Activitatea de dezinsectie este realizata de firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L., conform contractului de concensionare a serviciului de deratizare, dezinsectie si dezinfectie incheiat cu municipiul Cluj-Napoca.

Actiunea se desfasoara in conformitate cu prevederile legale:

– Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localitatilor;
– Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei
– Regulamentul de delegare a gestiunii serviciului public de deratizare, dezinsectie si dezinfectie din municipiul Cluj-Napoca, aprobat prin HCL NR. 184 din 28 martie 2006.

Leave a Reply

Loading...
Top