A doua editie #SuperCoders, pe 10 februarie, la Cluj-Napoca

Orange România organizează cea de-a doua ediție a #SuperCoders pe 10 februarie, cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet. În cadrul seminarului, copiii cu vârste între 10 și 13 ani învăță limbaje de programare cu ajutorul cărora pot produce conținut digital și să afle cum să folosească internetul responsabil și util.

supercoders orange cluj

Sub atenta supraveghere a trainerilor, fiecare copil va învăța să utilizeze platforma Scratch pentru a-și construi propriul univers animat. În plus, în cadrul comunității online, copiii vor învăța să lucreze în echipă la crearea mijloacelor media interactive (povești, jocuri sau animații).

Proiectul marchează Ziua Siguranței pe Internet (Safer Internet Day SID), o inițiativă la nivel european ce are ca scop promovarea utilizării tehnologiei ca resursă pentru viitor și conștientizarea și educarea copiilor și tinerilor cu privire la utilizarea internetului responsabil și în siguranță.

La #SuperCoders se pot înscrie copii între 10 și 13 ani, pasionați de programare, dar nu este necesar ca aceștia să aibă cunoștințe anterioare de programare.

În Bucureşti, o grupă de copii este alcătuită din copiii înscrişi în organizaţia “Salvaţi Copiii”, iar in Cluj, o grupă este formată din elevi înscrişi în organizaţia Simplon România.

Evenimentul se va desfășura în paralel în București și Cluj-Napoca, pe data de 10 februarie, între orele 14:00 – 17:00.

La acest eveniment de la Cluj vor participa aproximativ 50 de copii cu varste intre 10 si 13 ani pasionati sau interesati de programare. Pe parcursul celor 4 ore de program copiii vor afla cum sa navigheze in siguranta pe internet si vor deprinde principalele concepte de programare utilizand o platforma de invatare adaptata varstei acestora.

Atelierele sunt gratuite in limita locurilor disponibile.

Locatie: Hotel City Plaza, Str. Sindicatelor 9-13, Cluj-Napoca, Sala Venetia si Sala Beijing, etajul 5
Interval orar: 13:30-17:30

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top