A fost inaugurat simbolul vizual al Capitalei Europene a Tineretului 2015. FOTO

Simbolul vizual al Capitalei Europene a Tineretului 2015 a fost inaugurat, vineri seară, de la ora 19:00, în prezența autorităților locale, reprezentanților Federației SHARE și ai comunității locale.

“Vreau să îi felicit pe cei de la Federația SHARE și pe cei de la Asociația Studenților Arhitecți pentru că au fost inițiatorii acestui proiect pentru Cluj, pentru Capitala Europeană a Tineretului, pentru România. Recunosc că la început am fost oarecum reținut cu privire la acest proiect, dar pe măsură ce am văzut derularea lui mi-am dat seamă că este o reușită și va fi o reușită pentru CET. Sunt convins că începând din această seară acest totem nu va putea fi evitat de niciun turist care va fi în Cluj-Napoca si va fi un punct de atracție, ca multe altele, pentru orice clujean. Totemul este o expresie a creativității și a inovării, a invetivității și a tineretului, se potrivește perfect și foarte bine cu tot ceea ce înseamnă Capitală Europeană a Tineretului. Când spui creativitate, când spui inovație, spui de fapt dinamism, tinerețe și spiritul tânăr care domină Cluj-Napoca, iar anul acesta și prin acest eveniment, unul dintre cele peste 1000 care vor avea loc, vor contura profilul Capitalei Europene a Tineretului”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

CIFRE: Totemul are 15 metri lungime, 2 metri înălțime și conține 63 de casete în 5 limbi: 14 cuvinte în română, 13 în engleză, 12 în maghiară, 11 în franceză și 11 în germană.

“Felicitări studenților arhitecți și tuturor care au contribuit la acest proiect. Pe lângă faptul că marchează anul în care Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului, consolidează titlul informal primit de acest oraș ca și cel mai prietenos din Europa. Suntem siguri că și clujenii se vor mândri cu un asemenea totem și va reprezenta un punct de atracție turistică în oraș. Respectă principiile de multiculturalism și multilingvism care au caracterizat acest proiect. Dorim să precizăm că toate entitățile care au contribuit la reușita acestui proiect, începând din faza inițială de idee, studenții arhitecții și comunitatea I Love Cluj, peste 10 designeri și peste 100 de tineri care au contribuit la realizarea acestui totem”, a precizat Vlad Pop, președintele Federației SHARE.

Costul realizării acestei investiții a fost de 20.000 de euro.

Totemul va rămâne în Parcul Central până la sfârșitul anului, aproape de clădirea Casino.

DSCN5104

2 thoughts on “A fost inaugurat simbolul vizual al Capitalei Europene a Tineretului 2015. FOTO

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top