A început mini-recensământul! Vezi cine trebuie scos de pe listele electorale

Guvernul Ponta s-a răzgândit în vederea efectuării unui mini-recensământ pentru reactualizarea listelor electorale permanente, deşi anunţase anterior că a renunţat la organizarea lui. Prefecţii au primit un memorandum pentru conceperea unor tabele nominale în fiecare localitate.

Evenimentul zilei scrie că premierul Victor Ponta a semnat o adresă către prefecturi prin care autoriza mini-recensământul, chiar în ziua în care anunţa că renunţă la acesta.

Potrivit cotidianului Gândul, memorandumul este aprobat de premierul Victor Ponta şi avizat de miniştrii Titus Corlăţean – Externe, Victor Ponta – Justiţie, Mariana Câmpeanu – Muncă şi iniţiat de Mircea Duşa – Interne şi Administraţie, Radu Stroe – Administraţie, Ion Moraru – secretar general al Guvernului.

Prefecţii au obligaţia de a elimina de pe listele electorale persoanele decedate, cele care nu au au carte de identitate valabilă, cele care şi-au pierdut dreptul de vot, persoanele care au obţinut statutul de cetăţean român şi au domiciliul în străinătate, cele care au pierdut cetăţenia română şi cele care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţilor de reşedinţă.

Mai mult, prefecţii au primit ordin de la Guvern să îi scoată de pe liste pe cei care au domiciliul la o adresă unde suprafaţa nu permite ca ei să poată locui acolo. De pe listă vor fi scoase şi persoanele care şi-au schimbat numele prin căsătorie, divorţ, pe cale administrativă, potrivit evz.ro.

Actualizarea listelor trebuie făcută până pe 27 august.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top