A murit actorul și comicul român Mircea Crișan

mircea crisanPolitologul Stelian Tănase anunță pe blogul său moartea marelui comic Mircea Crișan, care a fost înmormântat astăzi în Cimitirul Evreiesc din Dusseldorf, Germania.

“Pe Mircea Crișan (n. Mauriciu Kraus la 8 august 1924) mi-l amintesc ca entertainer, un actor care apărea pe scenă și smulgea hohote de râs. Chiar o facea cu scheciurile lui, pe care adesea le scria singur. A plecat când eu eram prea mic ca să mi-l amintesc, după un turneu la Paris cu un spectacol cu teatrul Tănase unde era cap de afiș. Vestea că a rămas în Occident a fost bomba anului. Toată lumea nu vorbea decât despre asta. Era foarte iubit. Era ușor de recunoscut, avea un umor înnăscut. Semăna fizic și ca umor cu comicul american Zero Mostel. Un grăsan simpatic, care spunea continuu glume. Era celebebrisim în România până când nu s-a mai întors. Dată de la care a fost interzis”, scrie Stelian Tănase pe blog.

Informația furnizată de acesta nu a fost confirmată până acum, dar ea pare să fie veridică, mai ales că Mircea Crișan suferea de mai mulți ani de Alzheimer, fiind internat în Dusseldorf. De notat că în urmă cu doi ani pe internet a apărut de asemenea o informație privind moartea lui Mircea Crișan, care avea însă să fie infirmată ulterior.

Mircea Crisan era recunoscut pentru comentariile sale acide si pline de umor pe care le facea la Radio Europa Libera, la adresa regimului Ceausescu pe un ton inconfundabil. Un fragment poate fi ascultat aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top