A murit fostul lider cubanez Fidel Castro, la 90 ani

Fostul lider cubanez Fidel Castro a murit. Anunțul a fost făcut de televiziunea de stat din Cuba. Avea 90 de ani.

fidel-castro

Castro va fi incinerat sâmbătă, a fost anunțul făcut la televiziunea de stat chiar de către fratele său, Raul, actualul conducător al Cubei:

“Drag popor cubanez, cu profundă durere apar în faţa voastră şi a prietenilor noştri din America şi din toată lumea ca să vă informez că azi, 25 noiembrie 2016, la ora 22:29, a murit comandantul şi liderul Revoluţiei cubaneze, Fidel Castro. Îndeplinind voinţa expresă a lui Fidel, trupul său va fi incinerat la primele ore ale dimineţii, sâmbătă, 26 noiembrie. Comisia care organizează funeralile va informa în detaliu poporul cu privire la organizarea omagiilor postume aduse fondatorului Revoluţiei cubaneze. Spre victorie eternă!”.

Fidel Castro rămâne în istoria Cubei și a lumii prin faptul că a reușit să construiască un stat comunist chiar în coasta Statelor Unite şi timp de cinci decenii Washingtonul a încercat – în zadar – să-l răstoarne de la putere. A părăsit de bunăvoie puterea, oficial în 2008, din cauza problemelor de sănătate.

Venerat sau detestat, considerat erou sau criminal, Fidel Castro era unul dintre ultimii giganţi politici în viaţă ai secolului 20. În lunga sa viaţă, el a fost vizat de peste 600 de tentative de atentat şi a sfidat zece preşedinţi americani.

Leave a Reply

Loading...
Top