A murit Neil Armstrong. Primul om care a păşit pe Lună!

A murit primul om care a păşit pe Lună, Neil Armstrong. Avea 82 de ani şi a suferit complicaţii după o operaţie pe cord.

Potrivit unor surse apropiate familiei, Armstrong a suferit complicaţii după ce în urmă cu câteva săptămâni fusese operat la inimă.

Astronautului îi aparţine celebra replică “Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire”, rostită în momentul aselenizării, la 20 iulie 1969. Misiunea navei Apollo 11 a fost îndeplinită şi echipajul din care făceau parte Neil Armstrong, Buzz Aldrin şi Michael Collins a ajuns pe Lună. Aselenizarea a fost urmărită în direct de 600 de milioane de oameni însă există chiar şi acum voci care susţin că aceasta nu a avut loc, iar filmarea a avut loc într-un studio de televiziune.

Multe persoane cred că NASA a încercat să deturneze atenţia americanilor de la războiul din Vietnam şi oamenii de ştiinţă de la Agenţia Spaţială Americană au regizat aselenizarea într-un studio din Arizona, zona cu peisaje desertice, care pot semăna cu peisajele de pe Lună. Scepticii sunt de părere că NASA ar fi luat această decizie deoarece este mult mai puţin costisitoare şi mai puţin riscantă pentru astronauţi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top