A murit Tony Scott, regizorul filmului “Top Gun”

Regizorul Tony Scott, nominalizat de cinci ori la premiile Emmy şi cunoscut pentru filme ca “Top Gun” şi “Revenge”, s-a sinucis duminică după ce a sărit de pe un pod din Los Angeles, potrivit autorităţilor americane citate de BBC.

Potrivit autorităţilor, regizorul în vârstă de 68 de ani a fost văzut în timp ce-şi parca maşina, iar apoi în timp ce sărea în apă în jurul orei 12.30 (21.30, ora României). Trupul bărbatului a fost recuperat din apă trei ore mai târziu.

Anchetatorii bănuiesc că este vorba de o sinucidere, cu atât mai mult cu cât regizorul a lăsat un bilet de adio.

Printre filmele regizate de Tony Scott se numără “Foamea” (1983), cu Catherine Deneuve şi Susan Sarandon, “Top Gun” (1986), cu Tom Cruise, “Poliţistul din Beverly Hills II” (1987), cu Eddie Murphy, “Zilele tunetului” (1990), cu Tom Cruise, “Ultimul samaritean” (1991), cu Bruce Willis şi Halle Berry, “Iubire adevărată/ True Romance” (1993), cu Christian Slater şi Patricia Arquette, “Valul ucigaş” (1995), cu Gene Hackman şi Denzel Washington, “Un admirator fanatic” (1996), cu Robert de Niro şi Wesley Snipes, “Spioni de elită” (2001), cu Robert Redford şi Brad Pitt, “Domino” (2005), cu Keira Knightley şi Mickey Rourke, “De neoprit/ Unstoppable” (2010), cu Denzel Washington.

Tony Scott a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, pentru mai multe producţii de televiziune, printre care şi “The Good Wife”, trofeu pe care l-a şi câştigat în 2002, pentru “The Gathering Storm”. În 1995, a câştigat Michael Balcon Award, la gala BAFTA.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top