A X-a ediție a expoziției de design vestimentar, la Școala Populară de Arte “Tudor Jarda”

Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj a găzduit joi, 8 martie a.c., cea de-a zecea ediţie a expoziţiei claselor I şi II design vestimentar, coordonate de d-na expert Monica Korent.

Prin expoziția Mix Denim, derulată la Galeria “Carol Pop de Szathmari”, de pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51, organizatorii și-au propus să studieze subculturile, nu genurile actuale aflate pe piaţă, ci pe cele care se adresează unor persoane îndrăgostite de stilul rock, disco sau altceva. Hainele sunt reciclate, sunt aranjate în aşa fel încât să creeze un outfit anume.

Autorii expoziţiei sunt Veronica Călin, Ramona Moldovan, Oana Nicola Udrescu, Teodora Groza, Andreea Iepure Voievod, Alina Ofelia Mureşan, Mihaela Rus şi Nicoleta Roxana Lunganu.

În ceea ce privește modul în care au lucrat modelele, expozanții au mixat și au tăiat cu trudă materialele, chiar și câte 15 perechi de pantaloni sau alte articole de îmbrăcăminte, pentru a realiza piese originale, “vintage”, care sunt “îmbrăcate” de manechinele din galeria Şcolii de Arte Cluj.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top