Acţiunile Facebook au scăzut sub 20 de dolari. Zuckerberg pierde 600 de milioane de dolari!

Acţiunile gigantului Facebook a ajuns joi pentru prima dată la o valoare de sub 20 de dolari, la un nou minim record, de 19,87 de dolari, iar averea cofondatorului Mark Zuckerberg a atins cel mai scăzut nivel de la listarea companiei, anunţă Bloomberg.

Cotaţia Facebook a închis cu 6,3%, la 19,87 dolari, după ce a atins pe parcursul şedinţei un minim record de 19,69 dolari. Zuckerberg a pierdut 600 de milioane de dolari şi a ajuns la o avere de 10,2 miliarde de dolari.

Noul declin al Facebook se încadrează în trendul înregistrat după listarea din 17 mai şi vine ca urmare a ridicării restricţiilor de vânzare pentru 271,1 milioane de acţiuni. Intrarea pe bursă a noului pachet de titluri a crescut volumul acţiunilor tranzacţionabile cu 60%.

În timp ce Zuckerberg a scăzut, averea celor mai bogaţi 40 de oameni din lume a urcat cu 1,9 miliarde de dolari, după ce indicele S&P 500 a închis la cel mai ridicat nivel din aprilie.

Cotaţia Facebook se află cu 48% sub preţul de listare de 38 de dolari. Cea mai mare reţea de socializare a obţinut 16 miliarde de dolari în urma listării din mai, cea mai mare din istorie pentru o companie din sectorul IT. Capitalizarea se situează în prezent la 48 de miliarde de dolari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top