Administraţia prezidenţială dezminte vizita lui Băsescu în Arabia Saudită şi acuză Antena 3 de dezinformare!

Administraţia prezidenţială a emis un comunicat de presă în care dezminte acuzaţiile formulate de postul de televiziune Antena 3 la adresa lui Traian Băsescu, potrivit cărora preşedintele ar fi efectuat o vizită la Riad în data de 3 august 2005.

Administraţia prezidentială a răspuns sâmbătă, acuzaţiilor formulate în emisiunea “Exces de putere” din data 8 septembrie 2012, difuzată de Antena 3, moderată de Oana Stancu, potrivit cărora preşedintele Traian Băsescu ar fi călătorit sau ar fi urmat să călătorească cu o aeronavă la Riad (Regatul Arabiei Saudite), în data de 3 august 2005.

În comunicatul de presă se precizează că Traian Băsescu nu a efectuat nicio vizită la Riad (Regatul Arabiei Sudite), în timpul mandatelor sale de şef al statului. Documentul mai precizează că, deşi acest răspuns a fost transmis postului de televiziune în urma unei solicitări oficiale, ale postului. “Antena 3 a ales să continue campania de dezinformare publică la adresa preşedintelui României, domnul Traian Băsescu”.

Comunicatul Administraţiei prezidenţiale

Referitor la acuzaţiile formulate în emisiunea “Exces de putere” de sâmbătă seara, 8 septembrie 2012, de la postul Antena 3, potrivit cărora preşedintele României, domnul Traian Băsescu, ar fi călătorit sau ar fi urmat să călătorească cu o aeronavă la Riad (Regatul Arabiei Saudite), în data de 3 august 2005, Administraţia Prezidentială face următoarele precizări:

I – preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu a efectuat nicio vizită la Riad (Regatul Arabiei Sudite), în timpul mandatelor sale de şef al statului;
II – postul de televiziune Antena 3 a transmis o solicitare Administraţiei Prezidenţiale sâmbătă dimineaţă, 8 septembrie 2012, referitoare la aceste acuzaţii, la care i s-a răspuns prompt că domnul preşedinte Traian Băsescu nu a efectuat vizita menţionată în solicitare;
III – în ciuda acestui răspuns prompt, postul de televiziune Antena 3 a ales să continue campania de dezinformare publică la adresa preşedintelui României, domnul Traian Băsescu.

Bogdan Oprea
purtător de cuvânt al preşedintelui României

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top