Adrian Sârbu a demisionat de la coducerea CME, compania ce deține PRO TV

adrian sarbuAdrian Sârbu a demisionat din funcția de conducere a CME, compania care deține Pro TV în România. Oficialii trustului PRO au confirmat informația pentru paginademedia.ro. Adrian Sârbu va mai conduce CME până la 1 ianuarie 2014.

Sârbu își prelungise contractul cu CME chiar în luna iulie, pentru o perioadă de trei ani, scrie paginademedia.ro. Salariul acestuia era de 1,8 milioane de dolari pe an. Contractul prevede și bonusuri anuale, în funcție de targeturi care pot ajunge la 100% din salariu.

Clauzele de reziliere prevedeau plăți între 3,6 și 5,4 milioane de euro pentru Sârbu. Totodată, conform acelorași clauze, dacă CME rupe contractul mai devreme, Adrian Sârbu va fi numit șeful operațiunilor pe România până în 2020, pentru un salariu de 900.000 de dolari anual.

Consiliul de directori va fi condus de Duco Sickinghe, un membru al boardului de directori.

Potrivit comunicatului companiei, boardul de directori susține strategia de business pe care Adrian Sârbu a avut-o în ultimul an, inclusiv creșterea prețurilor la publicitate și a celor pentru redifuzarea canalelor.

Inițial, Adrian Sârbu a fost partener al CME, când compania a intrat pe piața din România odată cu lansarea Pro TV, în 1995. Mai apoi, el a fost COO al companiei CME în perioada 2007 – 2009. Din 2009, Sârbu a fost ales președinte și CEO al CME.

Ronald Lauder, fondatorul CME şi şeful boardului directoral al CME, îi mulţumeşte lui Adrian Sârbu, prin intermediul aceluiaşi comunicat, pentru “numeroasele contribuţii la succesul companiei CME, pentru pasiunea, dedicarea şi viziunea creativă de excepţie de care a dat dovadă încă din 1995”.

“În toată această perioadă, Adrian a creat şi implementat strategia multichannel pentru CME şi divizia new media. Şi-a îndeplinit cu succes atribuţiile de CEO, reuşind să menţină compania în poziţia de lider de piaţă într-un context macroeconomic foarte dificil şi într-o perioadă de tranziţie a industriei media. Îi suntem recunoscători lui Adrian pentru toate aceste realizări şi ne dorim să continuăm colaborarea şi în viitor”, spune Ronald Lauder.

Adrian Sârbu a declarat că este “mândru” că a făcut parte din CME pentru aproape 20 de ani şi că a contribuit la succesul neîntrerupt al companiei în această perioadă plină de provocări. “Este o organizaţie extraordinară, cu oameni foarte talentaţi. Sunt încrezător în succesul companiei şi în viitor. Misiunea mea la CME a fost îndeplinită”, spune Sârbu, citat în comunicat.

Adrian Sârbu va fi în continuare angajat CME până la 1 ianuarie 2014. Boardul companiei l-a desemnat pe Duco Sickinghe, membru al boardului, să conducă temporar comisia directorală până la preluarea sarcinilor de către un CEO permanent, arată comunicatul

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top