Aglomerație mare în loja CFR-ului din sezonul viitor

Odată cu ieșirea din insolvență și anunțarea unui buget de 8 milioane de euro noua conducere a CFR-ului a prins aripi și a început să anunțe schimbări importante pe toate fronturile, jucători, antrenori și la capitolul administrativ. Feroviarii au început să viseze cu ochii deschiși, după mult timp, la cupe europene și titlu. La nivelul băncii tehnice, Vasile Miriuță a fost înlocuit, în mod inexplicabil, cu Dan Petrescu, rămas liber de contract după aventura din Emirate, urmând să fie anunțat săptămâna viitoare, marți, noul antrenor al CFR-ului.

Miriuță era în vacantă la Budapesta când a primit vestea că nu o va mai antrena pe CFR, deși a fost confirmat cu câteva zile înainte în funcție și în sezonul viitor chiar de președintele Iuliu Mureșan. Acum, același “Murinio” a revenit și a anunțat că acesta nu mai intră în planurile echipei pentru noul sezon. Se pare că rezultatele obtinute în sezonul precedent nu au fost pe placul noii conduceri, cu Miriuță pe bancă echipa a ajuns în lupta pentru play-off si a încheiat pe locul 4 în Liga 1, cu 33 de puncte. Astfel, odată cu această mutare surprinzătoare, la CFR revine din nou moda antrenorilor schimbați după ce au fost confirmați în funcție, brevetată în trecut de tandemul Paszkany-Mureșan. 

Antrenorul în vârstă de 48 ani va veni luni la Cluj pentru a-și încheia socotelile cu CFR Cluj și a rupe înțelegerea în mod amiabil, dar nu i-a picat prea bine această veste care îl lasă liber de contract. 

“Miriuţă este supărat şi-mi pare rău. Ca preşedinte, în viaţă ai parte de tot felul de întâmplări neplăcute. Eu sunt prieten cu Vasile, aşa că l-am sunat şi i-am spus, când lucrurile au avansat mult, pentru că sunt bărbat. Nu i-a căzut prea bine, dar ne vom despărţi amiabil. Eu am o propunere pentru el la club. Dacă o va refuza, atunci asta e, ne vom despărţi amiabil. Mai are un an de contract şi vom negocia. Am vrut să-l sun pe Vasile şi am reuşit asta înainte ca informaţia cu Dan să apară în presă”, a declarat Mureşan, la Digisport.

Va fi aglomerată loja CFR-ului din sezonul viitor

Astfel, pe lângă eternul președinte Iuliu Mureșan și al noului acționar majoritar al clubului, Marian Băgăcean, cel care a achiziționat de la Arpad Paszkany 62% din acțiunile clubului, în staff-ul administrativ au mai intrat foștii internaționali Bogdan Mara și Marius Bilașco, respectiv fostul director sportiv Răzvan Zamfir, rămas liber de contract după despărțirea de formația italiană Bari.

Dacă informația potrivit căruia fostul internațional Gică Popescu va veni la CFR pe postul de președinte va fi reală, iar acesta va da curs ofertei, clubul din Gruia va avea cinci membri în staff-ul administrativ, lucru nemaiîntâlnit până acum la CFR când lucrurile erau gestionate în mare măsură de Mureșan. Rămâne de văzut ce poziție va ocupa actualul președinte în noua organigramă a clubului și ce atribuții va mai avea, mai ales că Bogdan Mara pare să îi fi luat fața la aparțiile TV și în presă în ultimele zile. 

Fanii CFR-ului regretă plecarea lui Miriuță din Gruia și mulți dintre ei consideră că i s-a făcut o mare nedreptate, iar conducerea s-a pripit când a decis să îl înlocuiască.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top