Ajutoarele alimentare pentru persoanele defavorizate se împart începând de joi!

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunţat că ajutoarele alimentare pentru persoanele defavorizate vor putea fi ridicate începând cu ziua de joi.

“Joi, 22 noiembrie, Primăria va distribui produse din cadrul programului european pentru ajutorarea persoanelor defavorizate. Nu sunt produse din banii Primăriei sunt din banii europeni conform programului național care să desfășoară în toate orașele”, a declarat primarul Emil Boc.

De acest program beneficiază 15.176 de persoane din municipiul Cluj-Napoca, aceștia reprezentând 25% din numărul beneficiarilor din întreg județul. Ajutoarele vor fi împărțite astfel: 3.862 de pensionari a căror pensie este mai mică de 400 de lei, 7.762 de persoane cu dizabilități gradul grav și accentuat, 279 invalizi de război, veterani de război, văduve de război, martiri, 1.735 șomeri indemnizați, 931 șomeri neindemnizați, 568 de persoane cu venitul minim garantat.

Pachetele care vor fi distribuite conțin 11 categorii de produse: făină de grâu (16 kilograme), făină de mălai (8 kilograme), orez (5 kilograme), zahăr (4 kilograme), paste făinoase (1,2 kilograme), biscuiți (5 pachete), fasole boabe (1 kilogram), două cutii de mazăre, o cutie de bulion, două cutii de roşii bulion şi 7 litri de ulei care încă nu au sosit în depozitele Asistenței Sociale, în total 725 tone de alimente.

Beneficiarii vor putea să ridice pachetele începând de joi în intervalul orar 08:30 – 15:30. Ajutoarele vor fi împărțite până în 31 martie 2013.

Astfel pensionarii, persoanele cu dizabilități, veteranii de război, văduvele de război vor ridica pachetele de pe Moților numărul 58, iar șomerii de pe Bulevardul Muncii numărul 8.

Leave a Reply

Top