Al şaselea volum din colecţia “Personalităţi ale Universităţii Babeş-Bolyai”, lansat la UBB

Luni, 24 septembrie 2018, ora 13.30, la Sala Clubul a Casei Universitarilor, va fi lansat cel de-al șaselea volum din colecția “Personalități ale Universității Babeș-Bolyai”.

Această nouă apariție editorială este un eveniment deosebit, ea fiind dedicată profesorului Nicolae Bocșan, rector al Universității clujene în perioada 2004-2008. Fiu al Banatului, specialist de marcă al istoriei moderne a României, întemeietor de direcții de studiu în domeniul istoriei ecleziastice, profesorul Nicolae Bocșan ar fi împlinit pe 24 septembrie 71 de ani. Trecut prematur în veșnicie, în anul 2016, savantul și omul Nicolae Bocșan rămâne astăzi prezent în memoria colegilor și, mai ales, a numeroaselor generații de studenți pe care i-a îndrumat și format de-a lungul carierei sale academice.

Intitulat Nicolae Bocșan. Istoria sub semnul Generozității și Umanității, volumul reprezintă un modest, dar binemeritat omagiu față de Profesorul care, cu pasiune și acribie, a deslușit episoade atât de interesante și relevante din istoria neamului românesc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top