Alegerea unei pompe sumersibile – sfaturi și idei utile

pompa-submersibila-cu-surub-jar-4-x85-1844389Atunci când devii proprietarul unei case sau vile la țară și îți realizezi și o fântână, atunci trebuie să știi cât mai multe despre pompele submersibile sau hidrofoare, extrem de utile când locuiești la casă, pentru că vei avea nevoie.

Aceste pompe submersibile sau hidrofoare pot fi folosite pentru diverse lucrări și este bine să cunoaștem o clasificare a lor. Pompele submersibile se împart în două clase principale: pompe monoetajate pentru apele murdare și cele multietajate pentru apele curate. Mai există și pompe de suprafață, ce pot fi de mică adâncime sau de mare adâncime. De regulă, pompele submersibile de suprafață pot fi echipate cu diverse mijloace de automatizare, cum ar fi: dispozitivul press control, util atunci când pompa deservește mai puține arii de consum, grupul hidrofor, recomandat când pompa deservește mai multe arii de consum sau când aceste arii sunt mai ales utilizate.

Pompa submersibilă românească, model Jar 5 S 50-3, are ca domeniu de utilizare pomparea apei curate fără solide din puțuri, fântâni de 5″ sau mai mari în diverse aplicații de uz domestic, alimentare cu apă a microîntreprinderilor și mici sisteme de irigație în agricultură, grădină sau horticultură. Această electropompă submersibilă românească este o pompă centrifugală multietajată, având un motor etanșat mecanic cu două presetupe ceramice și cameră de ulei, care poate funcția în regim hidrofor adăugându-se la sistemul de instalare al pompei un vas de expansiune, presostat, manometru și o supapă de sens.

Părțile componente ale unui hidrofor sunt: busonul de umplere pentru amorsare, orificiu de aspirație, corpul pompei, buson de golire, butelie, motor electric, presostat, manometru și orificiu de refulare – evacuare.

Există pe piață pompe mici dimensiuni, necesare pentru a transvaza apa dintr-un recipient în altul, cum ar fi dintr-o fântână într-o piscină. O astfel pompă este și modelul pentru ape semiuzate Wasserkonig WTP250, dotată cu un plutitor de siguranță, cu rolul de a scoate pompa din funcție în cazul în care nivelul apei scade sub un anumit nivel. Pompa devine mai ușor de manevrat și de transportat datorită dimensiunilor și greutății reduse (4 kg). Pompele submersibile conțin atât elemente mecanice cât și elemente electrice, care prezintă riscuri, dar și avantaje datorită apariției straturilor corozive pe suprafața pompei sau la îmbinări, din cauza apei.

Shop Einstal este un magazin profesional de instalații termice și sanitare, care comercializează pompa submersibila garantie 5 ani, hidrofoare, puffere, sisteme de canalizări și devieri de apă, sisteme filtrare, sisteme panouri solare, aer condiționat, apometre, armături, boilere, calorifere, centrale termice pe gaz, lemne sau curent, dispozitive electrice, echipamente sanitare, încălzire în pardoseală sau țevi și fitinguri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top