AMBIŢIE: Americanul care a alergat cu un picior rupt la JO 2012

Jocurile Olimpice este competiţia care pune în valoare munca asiduă a unor sportivi. Este competiţia care pentru unii înseamnă încununarea succesului după ani grei de antrenamente intense, iar pentru alţii înseamnă lacrimi, deznădejde şi deziluzie.

Pentru atletul american Manteo Mitchell, Olimpiada din 2012 îi va rămâne veşnic în amintire. Ambiţia şi dăruirea l-au ajutat să termine cursa de 4×400 de metri, după ce la jumătatea ei şi-a rupt piciorul.

Sportivul de 25 de ani, alergător în probele de 200 şi 400 de metri, a reuşit să ajungă la linia de final cu dureri vizibile pe faţă, fără ca publicul să observe ceva în neregulă în evoluţia sa.

“Am început prost, iar când am ajuns la marcajul de 100 de metri, m-am simţit ciudat. Imediat ce am făcut primul pas peste 200 de metri, am simţit cum s-a rupt. Am auzit. Am început să plâng puţin, însă din cauza gălăgiei din public, nu s-a auzit. Am ştiut că voi termina. Nu am vrut să îi las pe acei trei băieţi, sau întreaga echipă, aşa că pur şi simplu am continuat să alerg. M-a durut foarte tare”, mărturiseşte atletul.

Imediat, Mitchell a fost transportat în zona medicală din interiorul stadionului, unde medicii au descoperit o fractură de fibulă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top