Anamaria Prodan anunţă dezastrul la Universitatea: “E posibil să ne retragem din campionat”

Preşedintele executiv al Universităţii Cluj a declarat că situatia financiară a clubului e catastrofală, existând riscul chiar ca echipa să se retragă din campionat.

Chiar dacă victoria cu Gloria Bistriţa din etapa secundă, pe propriul teren (1-0), a părut că va da o perioadă de linişte  în interiorul clubului, Anamaria Prodan a scos din nou în evidenţă situaţia financiară dezastruoasă în care se află echipa, iar din cauza acestui fapt există chiar şi posibilitatea ca echipa să se retragă din Liga I. În plus, “Şepcile roşii” sunt aproape să piardă toată grupa de juniori campioană naţională din cauza condiţiilor financiare vitrege în care se află clubul, care nu mai poate să le asigure cazarea.

Plecarea lui Florian Walter la Ploieşti a aruncat clubul de pe Someş în pragul colapsului, stârnind o adevărată furtună care ar putea rade echipa de pe harta Ligii I. Banii din drepturile tv, aproximativ 500.000 de euro au fost redirecţionaţi către bugetul de stat, dar conturile clubului nu au fost încă deblocate din cauza unei diferenţe de aproximativ 100.000 de euro, cât a mai rămas de achitat.

Anamaria Prodan mărturiseşte că face tot posibilul ca să găsească sprijin financiar, dar nicio companie din oraş nu se arată interesată să investească la Universitatea.

“Urmează să plătim prima tranşă din contracte, dar nu ştiu de unde vom avea bani. Când am venit am crezut că există oameni de afaceri, companii, care iubesc acest club. M-am aşteptat să găsesc sprijin la comunitatea localtă, dar m-am înşelat. Până acum credeam că oamenii consideră că Florian Walter se va întoarce şi de aceea nu vin alături de “U”, clubul pe care se bat cu pumnul în piept că-l iubesc. Walter e deja oficial la Petrolul Ploieşti, nu se pune problema să se mai întoarcă, aşa că tot nu înţeleg de ce nu suntem sprijiniţi”, s-a plâns Anamaria Prodan.

Preşedintele executiv al clubului a anunţat că vremurile negre abia încep la Universitatea, iar totul ar putea culmina cu retragerea echipei din campionat. Prodan a afirmat că nu a avut bani nici pentru deplasarea echipei la Bucureşti, pentru meciul cu Steaua, costurile fiind suportate, până la urmă, de un om de afaceri. “Există şi posibilitatea, destul de mare, să punem lacătul şi să ne retragem din campionat. Nu văd cum mai putem continua. Avem inclusiv jucători care au rămas cu contractele vechi, avem de achitat deplasări. Cu meciul de la Bucureşti am rezolvat pe ultima sută de metri, graţie ajutorului pe care l-am primit de la un clujean de bine, dar gândiţi-vă că urmează şi alte partide, alte deplasări, pe care nu ştiu cum le acoperim”, a mai spus Anamaria Prodan.

Ziua de CJ

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top