Anchetat pentru fapte de coruptie, consilierul judetean Ioan Petran refuza sa demisioneze de la CJ Cluj

Consilierul județean PNL, Ioan Petran, le transmite celor din PSD Cluj care i-au cerut demisia, că solicitarea lor este una strict politică, fără a avea nici un temei moral așa cum afirmaseră aceștia.

ioan petran

“Constat cu regret faptul că PSD Cluj manifestă o gîndire bolșevică, de tip totalitar, conform căreia un cetățean acuzat devine automat unul vinovat. Este nefericită și periculoasă pentru democrație o asemenea gândire, la 25 de ani de la Revoluția care a generat caderea dictaturii comuniste. PSD Cluj de urgență să se modernizeze și să admită că într-un stat de drept există și funcționează principiul prezumției de nevinovăție.

PSD nu este în postura de a cere unui adversar politic, în numele moralei, să-și dea demisia, folosindu-se de „argumentul” bolșevic al prezumției de vinovăție. Dacă ar fi așa, mai toți activiștii și liderii PSD ar trebui să înfunde pușcăriile și să demisioneze din funcțiile pe care le dețin. Iată de ce, înainte de a face acte de bravură morală, PSD ar face bine să se uite în ograda proprie și să ia act înfricoșătoarea sa stare.

Opinia publică din Cluj, și nu numai, trebuie să știe că demersul PSD Cluj de a-mi cere demisia din funcția de consilier județean nu are la bază un temei moral, ci un interes politicianist. Concret, prin presiunea exercitată asupra mea, ca și consilier județean liberal, PSD vrea să obțină majoritatea în legislativul județean și să acapareze astfel decizia la nivelul județului Cluj”, transmite Petran

Reamintim ca PSD Cluj ii solicitase demisia lui Ioan Petran din Consiliul județean Cluj, având în vedere numeroasele suspiciuni care planează asupra domniei sale, cât și faptul că este implicat în dosarul de corupție al președintelui suspendat al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

Leave a Reply

Loading...
Top