Anders Breivik, condamnat la 21 de ani de închisoare!

Extremistul norvegian Anders Behring Breivik a fost declarat vinovat, vineri, pentru uciderea a 77 de persoane, fiind condamnat la 21 de ani de închisoare.

Breivik a fost găsit sănătos din punct de vedere mintal şi responsabil de uciderea celor 77 de persoane în procesul în care a fost inculpat pentru acte de terorism, în urma masacrelor comise la 22 iulie 2011, a potrivit tribunalului din Oslo.

Pe 22 iulie 2011, extremistul de centru-dreapta a deschis focul asupra unor tineri laburişti reuniţi în tabăra de vară de pe insula Utoeya, provocând moartea a 69 de persoane, majoritatea adolescenţi. Înainte de acest atac, Breivik a detonat o bombă în apropierea sediului Guvernului din Oslo, omorând alte opt persoane.

Acesta şi-a recunoscut faptele, spunând că masacrul a fost necesar pentru a atrage atenţia asupra islamizării Europei. A fost declarat iniţial bolnav psihic şi, ca atare, fără răspundere din punct de vedere penal, de către o primă expertiză psihiatrică, aceasta fiind ulterior contrazisă de o contraexpertiză care l-a evaluat ca suficient de sănătos din punct de vedere psihic pentru a răspunde penal pentru actele sale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top