ANM: Cum va fi vremea in Transilvania pana pe 8 decembrie?

ninsoareAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 25 noiembrie – 8 decembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

In Transilvania, vemea se va răci in perioada 25 şi 28 noiembrie, interval în care media temperaturilor diurne va scădea de la 5 la 0 grade, iar cea a minimelor nocturne de la 4 grade la – 7 grade, iar în estul regiunii sub – 10 grade. În intervalul 29 noiembrie-1 decembrie vremea se va încălzi, astfel încât se va ajunge la o medie termică diurnă de 3 grade şi una nocturnă, de -4…-3 grade. În a doua săptămână vremea va fi uşor mai rece decât normalul perioadei, cu temperaturi nocturne negative fara a coborî, în medie, sub -5 grade, şi temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, între 2 şi 4 grade.

La începutul intervalului de prognoză va ninge pe arii relativ extinse. Cu începere din 1 decembrie, zilnic, la nivel local, vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsori.

Mai multe despre prognoza meteo in restul regiunilor tarii, pe mediafax.ro.

Leave a Reply

Top