ANM: De lunea viitoare se încălzește vremea

ion sandu (ANM)Vremea se va încălzi incepand de săptămâna viitoare, astfel încât timp de zece zile vom avea temperaturi de 20 de grade, cu minime pozitive, a declarat, marți, la postul Realitatea TV, Ion Sandu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

“De lunea viitoare (7 octombrie, n.r.) se încălzește vremea, astfel încât timp de zece zile după aceea vom avea temperaturi de 20 de grade, cu minime pozitive. Episodul actual de vreme rece e trecător”, a afirmat Ion Sandu.

Potrivit acestuia, speculațiile conform cărora vom avea o iarnă grea nu sunt încă confirmate.

“Speculațiile că vom avea o iarnă grea nu sunt încă confirmate. La jumătatea lunii octombrie vom ști, probabil, dacă va fi sau nu o iarnă foarte grea”, a mai spus directorul ANM.

Regimul termic prognozat de către meteorologi pentru ultimele trei luni ale anului va înregistra, în general, valori apropiate de normele climatologice la nivel național, cu excepția anumitor zone, unde, în funcție de perioadă, se pot înregistra valori mai ridicate sau mai scăzute de temperatură față de medie, reiese din prognoza publicată de Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit datelor furnizate de ANM, în octombrie, temperaturile medii lunare se vor situa, în general, în limite apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, cu excepția sudului, sud-estului și vestului țării, unde, local, vor fi posibile valori peste cele normale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top