Ansamblul Mărţişorul, la festivalul mondial de folclor World Folkloriada!

Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca anunţă un eveniment marcant al cărui protagonist este Ansamblul folcloric studenţesc “Mărţişorul”. În perioada 1-14 octombrie 2012, Ansamblul “Mărţişorul” va reprezenta România la cel mai prestigios festival mondial de folclor organizat de CIOFF (Consiliul Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice), World Folkloriada, care va avea loc la Anseong în Coreea de Sud.

Acest festival de folclor se aseamănă ca mod de organizare cu Olimpiada: are loc din patru în patru ani, este amenajată o zonă specifică în care se desfăşoară toate evenimentele din programul Folkloriadei, participă ţări de pe toate continentele desemnate de acelaşi CIOFF.

La ediţia din acest an participă 45 de ţări din Asia şi Oceania, America de Nord şi America Latină, Europa de Nord, Europa Centrală, Europa de Sud şi Africa.

Folkloriada, care va avea loc în Anseong Matchum Land, este structurată pe 4 categorii şi va cuprinde 30 de programe. Pe lângă prezentare de costume sub formă de parade, prezentare de instrumente populare, spectacole de dansuri populare, vor avea loc prezentări de mâncăruri tradiţionale, se vor organiza ateliere de artă tradiţională precum şi schimburi de experienţă între participanţi.

Datorită performanţelor deosebite obţinute în ultimi ani la numeroasele festivaluri naţionale şi internaţionale, CIOFF România a delegat Ansamblul folcloric studenţesc „Mărţişorul” să participe la acest grandios eveniment mondial.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top