Antonescu: “Băsescu nu va reveni la Cotroceni”

Preşedintele interimar Crin Antonescu crede că CCR va valida referendumul pentru demiterea preşedintelul Traian Băsescu.

“Domnul Traian Băsescu nu se simte bine şi nu va reveni la Cotroceni. Cred că şansele lui Traian Băsescu de a reveni la Cotroceni sunt infime. (…) Eu cred intr-un verdict corect, după dezbateri, după presiuni pe care nu le facem noi, cred intr-un verdict corect al CCR ce va da intâietate legii. Cred intr-un verdict de validare a referendumului şi de demitere a lui Traian Băsescu. Dacă un verdict cu 6 la 3, referendumul nu a fost valid, nu e corect, nu ne convine, dar respectăm asta”, a declarat Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Întrebat de cine se teme mai mult într-o confruntare cu Mihai Răzvan Ungureanu sau Sorin Oprescu, preşedintele interimar a dat un răspuns surpriză.

“De Departamentul de Stat al SUA”, a spus, mai în glumă, Antonescu.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă îl mai consideră “încă” un prieten pe Victor Ponta, după afirmaţiile premierului privind coabitarea cu Traian Băsescu în cazul revenirii acestuia la Palatul Cotroceni, Crin Antonescu a replicat, imediat: “Cum încă? Din ce în ce mai mult! Mă bucur foarte mult pentru Victor Ponta”, a spus Antonescu despre declaraţiile lui Ponta.

Despre o posibilă coabitare între PNL şi preşedintele Traian Băsescu, Antonescu a declarat ferm că “nu se pune această problemă”. “Partidul, ca partid, nu are niciun motiv să coabiteze şi nici nu va mai coabita niciodată cu Traian Băsescu, chiar în această ipoteză puţin probabilă (în care Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, n.r.). Instituţia prim-ministrului este normal să spună acest lucru (că va coabita, n.r.), nu e nicio trădare la mijloc, ca să simplific”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top