Antonescu: “Nu mă retrag din politică. Băsescu a fost demis pe temei de legalitate”

Crin Antonescu a susţinut astăzi o conferinţă de presă la sediul central al PNL ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale de a invalida referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Iată principalele declaraţii ale liderului PNL.

Decizia Curţii Constituţionale e nedreaptă pentru că ignoră de fapt o majoritate reală a cetăţenilor care ar fi trebuit să constituie cvorumul şi pentru că ignoră legile invocate de CCR. În mod paradoxal, CCR a refuzat să ia act de situaţia că cel puţin peste două milioane de alegători nu puteau figura în listele permanente şi nu puteau fi luaţi în considerare la cvorum.

Chiar dacă Traian Băsescu va redeveni preşedinte, pentru noi nu mai este preşedinte sau e ilegitim.

Acest om a fost delegitimat de majoritatea românilor. Nu putem să punem problema coabitării pentru că nu e vorba de coabitarea noastră cu Băsescu, ci a celor 7 milioane de români care nu mai vor să coabiteze cu Traian Băsescu.

Băsescu poate coabita cu Parchetul, cu serviciile secrete, dar nu cu 7,5 milioane de români care au fost şi rămân activi în România.

Obligaţia noastră politică nu e faţă de CCR, ci faţă de cei 7,5 milioane de oameni.

Spun astăzi foarte clar: nu mă retrag din politică, pentru că Băsescu a fost demis pe temei de legalitate. Rămân în serviciul oamenilor care rămân nedreptăţiţi, cel care ar trebui să demisioneze e Traian Băsescu. Nu fug în faţa combinaţiilor făcute de Băsescu.

PNL rămâne în serviciul celor 7,5 milioane de oameni, cu toate riscurile şi frustrarea pe care o simţim şi noi ca toţi acei cetăţeni români care îşi văd votul batjocorit. Dragi români care vedeţi că soarta României e făcută pe alte căi decât cele democratice, manifestaţi-vă puterea de cetăţeni, faceţi-vă simţită prezenţa. Nu putem fi la nesfârşit călcaţi în picioare.

Am făcut ceea ce trebuia făcut şi aţi făcut ceea ce trebuia făcut. Nu renunţaţi la convingerea că solidaritatea noastră e cea care va scrie destinul acestei ţări.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top