Aproape 100 de milioane de turiști chinezi în străinătate, în 2013

turisti chinezi
Foto: XINHUA FLUX/Wang Kai

Nouăzeci și șapte de milioane de turiști chinezi au călătorit anul trecut în străinătate, un număr record pentru o clientelă care se confirmă a fi cea mai cheltuitoare din lume, a raportat joi presa oficială chineză, potrivit AFP.

Numărul turiștilor chinezi a crescut cu 14 milioane față de 2012, iar această tendință ar urma să continue, având în vedere perspectivele de creștere puternică a clasei mijlocii din cea de-a doua economie a lumii, a precizat jurnalul China Daily, care citează Administrația națională a turismului.

China a trecut în 2012 pe primul loc în lume în privința cheltuielilor turiștilor săi în străinătate, cu o sumă totală de 102 miliarde de dolari, potrivit Organizației Mondiale a Turismului (OMT).

Suma va fi depășită în 2013, a estimat Song Rui, de la Academia chineză de științe sociale, un centru de cercetare sub control guvernamental, continuă agenția franceză de presă.

‘Turiștii chinezi cheltuiesc atât de mult în străinătate încât sunt numiți, uneori, ‘portofele ambulante”, a explicat Song pentru China Daily.

În străinătate, concurența pentru atragerea turiștilor chinezi s-a înăsprit, aceștia călătorind adesea în grup și în mai multe țări odată. Alegerea primei destinații a acestora aduce profituri mari țării în cauză, în contextul în care aceasta este țara unde turistul chinez își face cumpărăturile înainte de plece în alte destinații, cu o valoare estimată la 1.500 de euro pe persoană.

De asemenea, mai multe țări europene, precum Marea Britanie, Franța și Germania, au promis să lanseze măsuri pentru facilitarea procedurilor de obținere a vizei de către cetățenii chinezi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top