Asociaţia Musai-Muszáj organizează un flash-mob pentru susţinerea plăcuţelor bilingve

Asociaţia maghiară Musai-Muszáj va organiza miercuri, 21 februarie, de la ora 17:00, o acţiune flash-mob pentru montarea plăcuţelor bilingve în municipiul Cluj-Napoca, iar primăria să respecte decizia tribunalului. 

Iniţiatorii demersului vor aduce o bicicletă dotată cu o plăcuță multilingvă Cluj-Napoca Kolozsvár-Klausenburg, care va fi parcată în parcarea de biciclete din curtea Primăriei Cluj-Napoca pentru a le reaminti funcționarilor publici români și maghiari că respectarea drepturilor lingvistice și a deciziilor tribunalului nu este opțională.

“Cazul plăcuțelor multilingve din păcate nu s-a terminat la Cluj. Cauza noastră se pierde între mâinile administratorilor români și maghiari ai orașului. 

Dacă găsiți inacceptabil că la un an după decizia tribunalului Primăria Cluj-Napoca încă nu a instalat nici o treime din plăcuțele multilingve, veniți în Piața Unirii, miercuri 21 februarie la ora 17:00.

Să împingem înainte cauza drepturilor lingvistice! O facem chiar în ziua mondială a limbii materne și cu ocazia primei aniversări a câștigării procesului plăcuțelor! 

În cadrul flashmobului vom face o tură cu o bicicletă dotată cu o plăcuță multilingvă Cluj-Napoca Kolozsvár-Klausenburg din Piața Unirii până în curtea Primăriei Cluj-Napoca. 

Bicicleta va fi lăsată în parcarea de biciclete a Primăriei, pentru a le aminti funcționarilor publici români și maghiari că respectarea drepturilor lingvistice și a deciziilor tribunalului nu este opțională.

Bicicleta va rămâne parcată în curtea Primăriei până toate plăcuțele multilingve vor fi amplasate. 

BONUS: în cadrul flashmobului vom organiza o tombolă unde 10 câștigători vor putea să dea o tură pe bicicleta dotată cu plăcuța multilingv”, se arată în mesajul de chemare la acţiune al asociaţiei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top