Atacantul Cristian Bud s-a înțeles cu Hermannstadt, dar a doua zi a ajuns la CFR Cluj pentru a treia oară în carieră!

CFR Cluj i-a găsit rezervă golgheterului George Țucudean și un înlocuitor în cazul unei plecări din Gruia, atacantul Cristian Bud, revenit în tricoul feroviarilor pentru a treia oară în carieră.

Bud s-a înțeles cu gruparea din Sibiu, FC Hermannstadt, chiar a efectuat un prim antrenament sub comanda lui Vasile Miriuță, iar imediat după a venit oferta din Gruia, acceptată de atacant.

Teodor Birț, președintele lui Hermannstadt, a vorbit despre modul în care Cristi Bud a revenit în Gruia.

“Sunt dezamăgit de plecarea lui Bud, nu mă așteptam. În prima fază am spus că nu pleacă, dar apoi m-am gândit la el și am zis să-l lăsăm să se ducă. E deranjant pentru că a venit cu argumente de ordin familiar. A venit la Sibiu și ne-a spus că nu mai poate sta departe de copil. El semnase contractul cu noi. Aceasta e prima lovitură financiară de când existăm. Ne-am înțeles aseară cu un atacant, dar nu mai vorbim că apoi intervine și Steaua. Sincer, mai căutăm un alt atacant, în caz că ni-l ia și pe ăsta să fim asigurați”, a declarat Teodor Birț, pentru Gazeta Sporturilor.

Conform sursei, CFR Cluj ar fi plătit în schimbul lui Bud suma de 20.000 de euro către Hermannstadt.

Cristi Bud va bifa cel de-al treilea transfer la CFR în carieră. Prima oară s-a transferat în 2010, de la Gaz Metan, în schimbul a un milion de euro, iar a doua oară a venit de la Milsami Orhei (Moldova), gratis.

În vârstă de 33 de ani, Bud a evoluat ultima dată în Liga a III-a a Elveţiei, la Yverdon Sport, unde a strâns 14 meciuri şi a înscris 5 goluri.

Bud are trei titluri de campion în palmares, două cucerite în România, cu CFR Cluj (2009/2010, 2011/2012) şi unul în Republica Moldova, cu Milsami Orhei (2014/2015). Jucătorul a evoluat în 186 de meciuri, în Liga 1, pentru Gaz Metan Mediaş, CFR Cluj, Pandurii Tg. Jiu, Poli Timişoara şi Concordia Chiajna, înscriind 50 de goluri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top