Au fost raportaţi peste 23.000 de clujeni din categoriile comunicate de Guvern după actualizare listelor

Prefectura Cluj a înregistrat, sâmbătă, la finalul acţiunii de actualizare a listelor electorale permanente, peste 23.000 de persoane care au fost raportate de primăriile din judeţ ca făcând parte din cele nouă categorii comunicate de Guvern.

foto: citynews.ro

Ioan Vuşcan, prefectul judeţului Cluj, a declarat, sâmbătă că în urma raportării primite din partea celor 81 de primării din judeţ a rezultat că cele mai multe persoane care figurau pe listele electorale până la data de 10 iulie, inclusiv, sunt cele fără acte de identitate.

“Prefectura Cluj a înregistrat, până sâmbătă, la finalizarea acţiunii de actualizare a listelor electorale, un număr de 23.256 de persoane raportate de primăriile din judeţ care fac parte din cele nouă categorii de cetăţeni comunicate de Guvern. Cele mai multe – peste 20.000 – sunt persoane cu acte de identitate expirate şi avem şi aproape 300 de persoane decedate. Raportările au fost transmise MAI. Nu este în sarcina noastră să spunem dacă aceste persoane trebuiau sau nu să figureze în listele electorale, noi doar am centralizat datele solicitate, iar interpretarea o va face altcineva”, a spus Vuşcan.

Potrivit prefectului, la nivelul municipiului Cluj-Napoca au fost întregistrate 11.111 persoane care au actele de identitate expirate, 276 de persoane decedate şi 68 de persoane care au obţinut şi o altă cetăţenie pe lângă cea română. “Primăria Cluj-Napoca nu a trimis cifre noi, ci doar o notificare prin care confirma cifrele existente”, a declarat Gheorghe Vuşcan.

Leave a Reply

Top