Au fost selectate scurtmetrajele din competiția oficială Cluj Shorts 2015

55 de scurtmetraje din cele 159 au fost selectate anul acesta pentru a face parte din competiția oficială și a concura pentru Trofeul ClujShorts si alte 15 premii la cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Scurtmetraje “Cluj Shorts”.

Toate filmele selectate vor concura pentru premiul publicului, premiul presei si premiul Asociatiei Persona.

cinema victoria“Cluj Shorts” va avea loc între 23-29 martie la Cinematograful Victoria.

Juriului, deja consacrat la ClujShorts, îi va reveni dificila sarcină de a desemna cele mai bune scurtmetraje din cele 55 aflate în competiția oficială. Membrii juriului sunt: Gabor Xantus, distins documentarist și academician în arta cinematografică, Ioan Pop-Curșeu, lector și cercetător în domeniul literaturii și filmului și Sergiu Matei, cameraman și om de televiziune recunoscut pe plan internațional si datorita celor peste 40 premii obtinute.

În 2015 sărbătorim alături de întregul oraș Clujul – Capitală Europeană a Tineretului prin intermediul secțiunii speciale Young Europe. În cadrul acesteia vor avea loc proiecții de filme dedicate tinerilor, atent alese din punct de vedere al tematicii și stilului, animațiile verbale și nonverbale fiind destinate mai ales copiilor. De asemenea, va exista un calup de filme menit să încurajeze tinerii regizori, cuprinzând proiecții ale filmelor realizate de către studenții de la UNATC.

Deja devenite tradiţie în cadrul ClujShorts sunt filmele proiectate în cadrul secţiunii Social. Prin caracterul internațional al festivalului, filmele din această categorie aduc în prim plan atât probleme de actualitate ale societății în general, cât și aspecte specifice anumitor comunități și culturi.

Mai multe informații despre festival găsiți pe site-ul oficial.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top