Au început înscrierile la Făget Winter Race

Făget Winter Race este o competiție de trail running ce are loc pe timp de iarnă, pe dealul Feleacului şi Pădurea Făget, la limita sudică a municipiului Cluj-Napoca.

faget winter race 2015

Startul cursei se va da de la Restaurantul Silva, peste drum de Camping Făget în 31 ianuarie 2015.

Concursul cuprinde trei categorii: profesioniști, hobby și junior

Traseul Profesionişti.

Startul din faţa Popasului Silva, peste drum de Camping Făget. Traseul va porni în urcare spre coasta Feleacului. Se va alerga pe potecile frecventate îndeosebi de biciclişti, în pădure utilizând cât se poate de puţin drumurile auto. Înainte de Casele Miceşti traseul traverseaza drumul care vine din comuna Feleacu şi intră în partea inferioară a Făgetului, în zona Văii Căpriorii. Iese apoi pe poteca turistică marcată cu bandă rosie, care merge spre Cheile Turzii, apoi pe uliţa satului Casele Miceşti şi în continuare pe drum până la şaua dinaintea vârfului Peana. Aici se continuă spre dreapta pe marcajul bandă albastră, în pădure, pe la Izvorul Bilaşcu, până când întâlneşte marcajul bandă roşie şi punct portocaliu. Urmăreşte puţin acest traseu foarte circulat, de care se desparte deasupra pietrei mari rotunde care marchează intrarea în valea Făgetului mlaştinos. Traseul continuă pe versantul din dreapta, pe o potecă îngustă care şerpuieşte pe versantul abrupt.

Pe porţiunile foarte înclinate vom amplasa corzi fixe pentru siguranţa alergătorilor, în condiţiile unor pasaje cu o oarecare dificultate . Mergând în dreapta, traseul iese deasupra caselor, apoi intră pe uliţa satului şi pe marcaj bandă roşie şi albastră, care conduce înapoi la Popasul Silva, locul de sosire. Vezi harta mai jos.

Traseul Hobby.

Varianta scurtă a traseului va fi identică în prima parte cu tresul de 15 km, dar nu va atinge Casele Miceşti, ci se va întoarce deasupra Bolvanului la intersecţia marcajelor bandă roşie şi punct portocaliu. Vezi harta mai jos.

Cursa Junior. Vom organiza şi o cursă pentru copii, pe categorii de vârstă. Copiii se vor înscrie la centrul de concurs, înainte de start, între orele 9.00 – 11.00.

Se va alerga la categoriile Feminin 16-29, 30-39, 40+, Masculin 16-29, 30-39, 40-49, 50+ şi pe categorii de vârstă la cursa pentru copii.

Taxa de participare

Pentru Winter Race aveti optiunea de a alege intre doua valori ale taxei de participare, respectiv daca doriti sau nu ca in kitul de participare sa fie cuprins tricoul personalizat al evenimentului. Astfel, taxele sunt:

Profesionisti (15 km) – 60 lei / 80 lei
Hobby (7 km) – 50 lei / 70 lei

(respectiv fără tricou / cu tricou)

Data limită de înscriere online sau la magazinul Altisport (Str. David Francisc colț cu Str.Brassai, in spatele Magazinului Sora) este 23 ianuarie 2015. După această dată vă mai puteţi doar la centrul de concurs, în data evenimentului, în limita locurilor rămase.

Taxa de înscriere la faţa locului este de 80 lei pentru ambele secţiuni şi nu garantăm kitul de participare complet.

Taxa de înscriere se plăteşte online sau prin virament bancar, în contul:
Asociatia Runsilvania,
Banca Transilvania, Agentia Cipariu – Cluj
IBAN RO91BTRLRONCRT0200769201
CUI 31226327

Pentru a facilita operaţiunile privind validarea înscrierii şi actualizarea listei participanţilor, vă rugăm ca la detaliile plăţii să treceţi urmatoarea specificatie: “NUME / PRENUME – Faget”.

În cazul în care se face plata taxei de înscriere pentru mai mulţi concurenţi în cadrul aceleiaşi operaţiuni bancare, vă rugăm să ne scrieţi la inscrieri@runsilvania.ro şi să menţionaţi numele persoanei care a efectuat tranzacţia şi numele complete ale tuturor celor pentru care s-a plătit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top