Baschetbalistele Universității, învinse de ICIM Arad! Alexa pune tunurile pe “fluierașii” din Liga Națională

Echipa de baschet feminin a Universității Cluj a fost învinsă vineri, 9 decembrie, pe teren propriu, de formația ICIM Arad, scor 69-76 (10-23 / 27-20 / 22-14 / 10-19), într-o partidă care a contat pentru etapa a 11-a a Ligii Naționale de baschet feminin.

Arădencele au început partida în forță și au avut un avantaj de 13 puncte pe tabelă la finalul primului sfert, reușind să intre la pauză cu șase puncte avans pe tabelă la finalului actului secund. Elevele pregătite de Dragan Petricevic au fost conduse la un moment dat cu 18 puncte diferență, dar au reușit să revină în meci și chiar să preia conducerea cu șase puncte diferență. Oaspetele au beneficiat și de câteva decizii favorabile din partea brigăzii de arbitri, reușind să revină la cârma jocului și să își adjudece victoria, profitând de asemenea și de eliminarea Andrei Mandache pentru cinci faulturi acumulate.

“Sunt mulţumit că am revenit de la -18 puncte şi să conducem cu şase puncte, dar am consumat multă energie cu această revenire, iar în momentele foarte importante am fost vânaţi. Eu îmi asum greşelile pe care le-am făcut şi doresc ca şi cineva să asume greşelile arbitrilor din acest meci. Vom face şi un  memoriu referitor la arbitraj după ce vom analiza meciul pentru că este cel mai mare furt din Cluj-Napoca în ultimii 10 ani”, a declarat antrenorul clujencelor, pentru totalbaschet.ro, la finalul partidei de vineri seară.

Cea mai bună marcatoare a Universității a fost Zahna Medley, cu 17 puncte, urmată de Chelsea Davis (14 puncte), Gabriela Irimia (14), Taneisha Harrison (11), Andra Mandache (10) și Bianca Voica (3).

De la Arad, cea mai bună marcatoare a fost Stroman, cu 26 de puncte, urmată de Hadzovic (21 puncte), McGuire (12), Pasic (8), Nagy (7) și Karakasevic (2). 

Prestația brigăzii de arbitri formate din Dragoș Nicolae, Cristian Trofim și Gabriela Călușeriu i-a nemulțumit pe oficialii gazdelor, iar directorul executiv al echipei a lansat un mesaj virulent împotriva arbitrilor și a președintelui de la Arad, Marcel Urban.

“În viața mea, nu am fost o mascotă. Am fost Liviu Alexa, cu multe bune, cu multe rele. Dar nu am fost subUrban. În viața mea, nu aș îndrăzni să jignesc fanii Sepsi. În viața mea nu aș îndrăzni să îl jignesc pe Calancea de la Brașov. subUrbanul se crede mai presus decât Calancea, mai sus ca Nini. El, un gandac, un colorado ciorbutanez, omul care și-a vândut echipa și care face sexy cu…

Știți de ce nu cred că ciorbutanezu e mai bun ca și Calancea? Pe care l-a jignit în fața mea? Fiindca omul ala e super coach, e coach, dar nu a fost niciodată mascota, precum subUrban, de la Arad.

Eu, când am chef, o să arăt niște poze cu un subUrban, care în seara asta a jignit CLUJUL, zâmbind arbitrilor mai mult decât trebuia, insultând suporterii Clujului. O să arat că subUrban era o mascota țigănească, de aia din targ, la care îi dai 5 lei să își ia un mic cu muștar. A fost un sarac mic, ce a pus haine de plush pe el, sa pape si el din baschet o ciorba.

Tiganii mananca micii, niciodata mustarul. El are mustar la gura. De aia, la Cluj, nu bagam subUrbanii in seama. Fiindca au micul mic. Iar noi, la Cluj, acceptam sa fim infranti, dar nu calcati in picioare cu trofini spagari”, este mesajul lui Alexa.

Reacția lui Alexa vine după ce mai mulți suporteri clujeni au fost înjurați de președintele clubului din Arad, Marcel Urban, la finalul meciului, acesta fiind acuzat că i-a instigat pe spectatorii clujeni.

Alexa nu i-a uitat nici pe arbitrii care au oficiat partida cu Aradul. “O sa ma transform din presedinte de club de baschet intr-un super ziarist daca ne mai fura cineva. Am informații. Dacă unii șpăgari din baschet se mai cred la Daciada, eu le transmit că șpăgarul de la Malaxa a fost reținut de DNA vineri seara.

Il rog pe presedintele Federatiei Romane de Baschet, un om drept, sa intervina ferm! Este cel mai bun an din istoria baschetului feminin romanesc, cu echipe imprevizibile si apropiate valoric, cu sute de mii de euro investiti per club. Baschetul se joaca in sala, nu dupa perdele, nu in hoteluri, cu sprituri si curve. Trebuie sa depasim perioada aia cu mentalitatea de Daciada, in care arbitrii se razbuna pe baschet, fiindca au ceva cu clubul X sau cu antrenorul Y, este mesajul dur al directorului executiv al clubului Universitatea Cluj pentru ziardecluj.ro.

“U” Cluj va juca etapa viitoare pe terenul formației Phoenix Galați, sâmbătă, 17 decembrie și se află pe locul 2 în Liga Națională, la egalitate de puncte cu liderul Sepsi Sf. Gheorghe (19 puncte).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top