Boc şi Uioreanu, în ciuda ploii, au sprijinit, astăzi, mobilitatea!

Emil Boc și Horia Uioreanu nu s-au lăsat demoralizaţi de ploaie şi  s-au mobilizat în această dimineaţă în încercarea de a susţine Ziua Internaţională a Mobilităţii. În acest sens edilul oraşului şi preşedintele CJ au renunţat la maşini pentru a sprijini un eveniment care promovează folosirea mijloacelor de transport ecologice, mișcarea și renunțarea măcar pentru câteva zile la autoturismele personale.

Primarul Cluj-Napoca şi-a lăsat, astăzi, maşina în parcare, şi-a luat umbrela şi s-a deplasat agale spre locul de muncă. Ajuns la sediul Primăriei el şi-a manifestat încântarea pe Twitter, “Am venit pe jos la Primărie. Tare fain și sănătos!”.

Nici preşedintele Consiliului Judeţean nu s-a lăsat mai prejos. Acesta şi-a schimbat sacoul cu o haină impermeabilă, şi-a scos bicicleta din garaj şi a pornit cu încredere spre sediul CJ Cluj. Pe lângă valoarea civică a gestului, alegerea bicicletei a fost şi extrem de pragmatică, Horea Uioreanu realizând, din propria experienţă, cât de necesară este o pistă de biciclete pentru clujeni. “Aşa după cum am promis, în cursul acestei dimineţi am marcat Ziua Internaţională a Mobilităţii şi, respectiv, Ziua fără Maşini, venind la Consiliul Judeţean pe bicicletă. A fost o experienţă extrem de plăcută şi care sunt convins că îmi va da energie pentru întreaga zi. Drumul de acasă şi până la serviciu a durat 13 minute şi a fost în regulă, însă, nu am putut să nu remarc faptul că existenţa unei piste speciale pentru biciclişti ar contribui esenţial la creşterea gradului de siguranţă a acestei categorii de participanţi la trafic şi i-ar încuraja pe mult mai mulţi clujeni să utilizeze acest mijloc de transport nepoluant şi să practice această formă de mişcare”, a afirmat preşedintele CJ Cluj.

“Săptămâna mobilității europene” este un eveniment care promovează folosirea mijloacelor de transport ecologice, mișcarea și renunțarea macar pentru câteva zile la autoturismele personale.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top