Brandul ZIUA de CLUJ, in moarte clinica! Jurnalistii nu si-au mai primit salariile de mai bine de o luna

Unul dintre cele mai constante ziare locale din oras, ZIUA de CLUJ, trece printr-o perioadă destul de dificila din punct de vedere financiar.

rares bogdan

Rămași fără un sprijin financiar din partea acționarilor, a sponsorilor sau a advertiserilor, cu Rares Bogdan ajuns mare directoras la Realitatea TV si retras in Capitala unde realizeaza emisiunea “Jocuri de putere”, iar Octavian Hoandra e preocupat mai mult de poezii si de emisiunea prietenului sau, munca jurnalistilor care trudesc zilnic la ZIUA de CLUJ a ajuns sa fie mai mult voluntara, acestia nu au mai vazut un ban din luna decembrie, dinainte de Craciun, si nu se arata vesti prea bune in viitorul apropiat.

“Nu am primit nici un ban pe luna ianuarie”, ne-a declarat, sub protecția anonimatului, un jurnalist.

Societatea care, teoretic, administreaza ZIUA de CLUJ, conform site-ului ziuadecj.ro, Provincia News SRL are pierderi inregistrate pe anul 2013 de 624.349 lei si o cifra de afaceri de 1.337.381 lei, fiind administrata de Vlad Carol si firma falimentara Presa Zece SRL.

In caseta redactiei, Rares Bogdan este (inca) trecut ca director general, dar, aparent, banii intarzie sa vina dinspre Bucuresti.

Jurnalistul Rares Bogdan dadea asigurari anul trecut ca ZIUA de CLUJ nu se va inchide. “Despre Ziua de Cluj, ziar fondat de mine si alti doi prieteni in urma cu 10 ani, pot sa spun ca nu se va inchide mult timp de aici inainte. Colegii si prietenii mei de la Cluj vor incerca o revigorare, o improspatare a echipei. Editia print va aparea din 23 aprilie din nou, intr-un nou format si putin “redesenata”, iar editia on-line poate fi citita si la aceasta ora”, a declarat Bogdan.

Ziua de Cluj a fost infiintata in 22 octombrie 2004 si este una dintre putinele publicatii care inca mai apare in editia tiparita, dar ofera si o varianta online. Ziarul a aniversat anul trecut 10 ani de activitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top