Burta crescută de la bere este doar un mit

beer bellyExpresia “beer belly” a devenit extrem de uzuală şi e pe atât de frecventă pe câţi băutori de bere există. Dar se pare că berea nu îngraşă, aşa că îi poţi spune prietenei tale, când îţi mai face observaţii că ieşi prea des cu băieţii la bere, că nu te vei îngrăşa.

Şi o spune un cercetător american, profesorul Charles Bamforth, de la Universitatea California Davis: “Sursa principală de calorii din bere este tot din alcool. Nu este nimic diferit în alcoolul din bere”. Aşa că, fie că bei whisky, fie că bei bere, caloriile sunt aceleaşi. Până la urmă, pe burtă ajung şi ele, însă o bere nu te va îngrăşa mai mult decât un pahar cu altfel de alcool.

Aliyah Sohani, cercetător al alcoolului la spitalul din Massachusetts, spune că mitul s-a născut din faptul că, de obicei, bem mai multe pahare de bere decât din alte băuturi mai tari şi atunci caloriile sunt evident mai multe, pentru că vei creşte şi cantitatea.

Îngrăşarea “prin bere” se produce de fapt prin asociere cu alte obiceiuri păcătoase, cum ar fi cartofii prăjiţi, cârnaţii sau alte alimente periculoase pentru pacheţelele noastre de grăsime. Aşa că, dacă ai grijă de tine, berea nu te va omorî. Ba chiar vei renaşte: mai vesel, mai prietenos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top