Cabanele și vilele de vacanță de la Tarnița și Someșul Rece, verificate după ce un șmecher a fost surprins deversându-și dejecțiile în lac

Prefectul Gheorghe Vuşcan a început  o amplă verificare în zona Someşul Rece şi Tarniţa pentru a vedea în ce măsură sînt încălcate normele de mediu de cei care au cabane, case de vacanţă şi pensiuni pe malul lacurilor de aici.

tarnita

S-a constituit o comisie formată din reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Regional Cluj şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa şi va fi însoţită în teren de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj, Inspectoratului Judeţean în Construcţii Cluj, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, S.C. Companiei de Apă “SOMEŞ” S.A. şi ai S.C. HIDROELECTRICA S.A. – Sucursala Hidrocentrale Cluj. De asemenea, la acţiunile de control vor participa şi primarii unităţilor administrativ-teritoriale pe raza cărora se află lacurile de acumulare Tarniţa şi Someşul Cald.

“Acţiunile de verificare, desfăşurate în limita competenţei legale a fiecărei instituţii participante, vor viza respectarea de către proprietarii de construcţii din zonele limitrofe lacurilor de acumulare Tarniţa şi Someşul Cald a reglementărilor în vigoare privind protecţia mediului înconjurător, respectiv: deversarea apelor uzate, depozitarea)eliminarea deşeurilor menajere, precum şi a dejecţiilor animaliere. Totodată, va fi verificat modul de respectare a zonelor de protecţie ale lacurilor de acumulare în ceea ce priveşte ocuparea terenurilor, amplasarea construcţiilor şi amenajărilor aferente, precum şi activităţile desfăşurate în aceste zone, potrivit prevederilor legale specifice în vigoare”, a arătat Vuşcan.

Întregul caz pornit de la articolul publicat de ZIUA de Cluj în care este relatat felul cum proprietarul unei cabane de pe malul lacului Tarnița își construise o conductă de deversare a dejecțiile direct în Tarnița, apă folosită pentru alimentarea populației Clujului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top