Căminele din cele mai importante Universităţi din Ardeal, mai scumpe cu 20 lei faţă de anul trecut

Studenţii care vor beneficia din toamnă de cazare în căminele din Cluj-Napoca ale celei mai mari universităţi din Transilvania, Universitatea Babeş-Bolyai, vor trebui să scoată din buzunar între 80-240 lei lunar pentru o cameră, cu 20 lei mai mult faţă de anul trecut.

Caminele din UBB Cluj, mai scumpe cu 20 lei faţă de anul trecut (foto: cluj.adevarul.ro)

Aproape 5.000 de locuri în cămin va scoate anul acesta Universitatea Babeş-Bolyai, iar preţurile diferă în funcţie de dotările căminului şi de statutul pe care îl are studentul.

Studenţii români şi cei din Statele Unite vor plăti între 120-190 lei lunar, bursierii între 80-105 de lei, studenţii străini veniţi cu burse ERASMUS – între 120-190 de lei, iar străinii care nu sunt originari din statele UE, doctoranzi şi alte categorii de persoane – între 150 şi 240 de lei. Doctoranzii vor scoate din buzunar cu 50 de lei mai mult faţă de studenţi.

UBB are 18 cămine şi un Complex de cazare alcătuit din Universitas Student House care are 96 de camere cu 265 locuri, din Casa de Oaspeţi care dispune de 17 camere cu 26 locuri, respectiv din Juventus –  36 camere (tip garsonieră).

Adevărul Cluj

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top