Campania umanitară și primii pași pentru integrarea MIACN în circuitul AIMS

Maratonul International Arobs Cluj NapocaRunners Club dedică cea de a V-a ediţie a Maratonului Internaţional AROBS Cluj-Napoca (MIACN) cauzei copiilor diagnosticaţi cu insuficienţă renală cronică, dependenţi de dializă şi aflați în grija Asociației pentru Empatie și Solidaritate “Claudia Safta”. Campania, prin intermediul căreia organizatorii vor să obţină sprijinul comunităţii pentru aceşti pacienţi, a fost lansată, în 7 martie, la “Crosul Divelor”, un eveniment ce a reunit 400 de alergătoare.

În paralel, Runners Cub face primele demersuri pentru integrarea MIACN în rețeaua internațională de concursuri sportive AIMS (Asociația Maratoanelor Internaționale și a Curselor Lungi), odată cu aprobarea traseului de către Primăria Cluj-Napoca.

“Intenția Runners Club este de a crește anual nivelul competiției și ne dorim ca în viitorul apropiat să omologăm traseul și să ne putem înscrie în circuitul internațional de evenimente de alergare al AIMS. Aceasta recunoaștere ar înscrie Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca în lista evenimentelor de alergare recomandate de AIMS, alături de cele mai mari competiții de profil din lume. În plus, Runners Club ar beneficia de know-how-ul pus la dispozitie de AIMS și de numeroase mijloace de promovareinternațională. Aceasta omologare se poate obține doar cu sprijinul autorităților locale, care ne pot garanta rezervarea traseului pentru competiție, an de an.” Horațiu Morar, Directorul Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca, președinte Runners Club.

Traseul probelor tehnice măsoară 10,55 km și va fi parcurs o dată de fiecare participant al ștafetei, de 2 ori de către semimaratoniști și de 4 ori de alergătorii de la maraton. Limita de timp este de 5 ore și 30 de minute pentru maraton, 3 ore pentru semimaraton și 4 ore 30 minute pentru ștafetă.

Circuit probe tehnice:

START: Cluj Arena- Splaiul Independentei- strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hossu- strada Emil Isac- strada Gheorghe Sincai- strada Napoca- Bulevardul Eroilor – ÎNTOARCERE– Bulevardul Eroilor – strada Napoca- strada Gheorghe Șincai- strada Emil Isac- strada Cardinal I. Hossu- strada George Coșbuc-Splaiul Independenței – strada George Barițiu- ÎNTOARCERE– strada George Barițiu – Splaiul Independenței- Pod Napoca- strada 1 Decembrie 1918- ÎNTOARCERE– strada 1 Decembrie 1918- Pod Garibaldi – Splaiul Independentei, SOSIRE: Cluj Arena.

Traseul Crosul BT măsoară 6 km și va fi parcurs o singură dată de toți participanții.

Circuit Crosul BT:

START: Cluj Arena- Splaiul Independentei- strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hossu- strada George Barițiu- ÎNTOARCERE– strada George Barițiu – Splaiul Independentei – Pod Napoca – strada 1 Decembrie 1918 – ÎNTOARCERE – strada 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – Splaiul Independentei, SOSIRE: Cluj Arena.

Împreună cu Fundația Comunitară Cluj, Runners Club a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru cauza copiilor și tinerilor afectați de insuficiența renală cronică și dependenți de dializă, pe care asociația a promovat-o și în cadrul evenimentului de alergare “Crosul Divelor” de pe 7 martie. Primii 10 alergători care se implică în campanie și mobilizează 500 de lei primesc o participare gratuită la Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca. Cei care doresc să doneze pot găsi detalii pe site-ul competiției: http://maraton-cluj.ro/ro/cauza-sociala.

Despre Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca: maraton-cluj.ro

Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca este o competiție sportivă cu un nivel tehnic ridicat, dedicată comunității sportive internaționale. Gândit de la prima ediție ca o manifestare sportivă menită să reunească într-o competiție deschisă alergători profesioniști și amatori din țară și străinătate, maratonul a devenit un eveniment simbol care definește orașul Cluj-Napoca ca oraș sportiv european. Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca face parte din programul de evenimente sportive organizate sub egida Runners Club în 2015, prin care asociația promovează în rândul publicului larg un mod de viață sănătos prin practicarea alergării sportive.

Despre Runners Club: runnersclub.ro

Runners Club este o asociație sportivă care promovează alergarea ca sport de masă prin evenimente sportive de amploare: concursuri de alergare, cros-uri și maratoane. Asociația organizează gratuit și periodic sesiuni de alergare și antrenament pentru alergătorii din Cluj-Napoca, și acțiuni de educație sportivă menite să crească gradul de conștientizare al publicului larg asupra beneficiilor fizice și psihice ale alergării.

Programul de evenimente Runners Club din 2015 cuprinde 14 manifestari sportive în toată țara: Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca, Crosul Companiilor Alba-Iulia, Brașov, București, Cluj-Napoca, Oradea, Târgu-Mureș, Crosul Divelor, Crosul de Noapte ediția de primăvară și toamnă, Crosul Hoia, Crosul Făget și Color Run Cluj-Napoca.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top