Câmpeanu: “Pensiile vor fi indexate, iar elevii vor primi o masă caldă”

Începând de anul viitor pensiile vor fi indexate, medicamentele vor fi compensate cu 90% pentru persoanele cu pensii mai mici de 1.000 de lei, iar din luna martie va fi introdus un ajutor pentru energie electrică destinat persoanelor cu venituri reduse, a anunţat sâmbătă, la Deva, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, cu ocazia lansării candidaturii sale pentru un mandat de senator în Colegiul Deva-Hunedoara-Haţeg-Ţinutul Pădurenilor, potrivit Agerpres.

“Începând cu 2013, după mulţi ani, pensiile vor fi indexate, iar medicamentele vor fi compensate cu 90% pentru cei care au pensii sub 1.000 de lei. Se va introduce din luna martie, anul viitor, şi un ajutor pentru energie electrică, pentru persoanele vulnerabile, pentru că ştiţi că de la anul se liberalizează preţul la energie”
, a afirmat ministrul Muncii

De asemenea, Câmpeanu a adăugat că USL şi-a propus o majorare a indemnizaţiilor pentru veteranii de război şi ca în următorii patru ani elevii să beneficieze de o masă caldă în şcoli.

“Ne-am propus ca în următorii patru ani toţi copiii noştri să aibă la prânz o masă caldă, asigurată în şcoli. Nu i-am uitat nici pe veterani şi eu sper chiar ca până la sfârşitul acestui an să crească ajutorul anual, de la 200 la 260 de lei, pentru că, din păcate, au rămas foarte puţini şi trebuie să-i ajutăm să iasă din iarnă”, a completat candidata USL pentru Senat.

Leave a Reply

Top