Carmen Amariei: “Cred că am realizat lucruri frumoase la “U” Cluj”

De un an și jumătate antrenoare la echipa de handbal feminin “U” Alexandrion, Carmen Amariei, a vorbit într-un interviu amplu acordat site-ului oficial al clubului, u-cluj.ro, despre perioada petrecută pe banca Universității, despre performanțe, despre sezonul recent încheiat, despre planurile de viitor și despre echipa națională.

carmen amariei

Despre sezonul 2015-2016, pe care “U” Alexandrion l-a încheiat pe locul 10 în Liga Națională

“Pot spune că a fost un sezon scurt, dar intens. Mă bucur cel mai mult că în ciuda dificultăților prin care a trecut secția de handbal feminin, am reușit să ne îndeplinim și obiectivul propus. Când vorbesc despre dificultăți mă refer la faptul că am avut interdicție la transferuri și nu am putut să aducem unele jucătoare mai experimentate și la faptul că nici partea financiară nu a fost foarte bine conturată. Am avut probleme mari din acest punct de vedere, dar cred că acum lucrurile merg într-o direcție foarte bună”, a spus Amariei.

Interdicția la transferuri a expirat, iar echipa de handbal feminin va putea face transferuri. “Avem în plan să aducem jucătoare noi, mai ales pentru că niște oameni importanți pentru echipa noastră au venit alături de noi. Mă bucur enorm de mult pentru că cei care se ocupă de acest domeniu și-au făcut treaba cu brio. Dacă reușim să îndeplinim tot ceea ce ne-am propus, echipa va arăta un pic mai bine decât a arătat anul acesta”, a declarat antrenoarea.

Despre o eventuală plecare a Cristinei Laslo și Laurei Popa

“Rugămintea mea este să nu credeți în totalitate părerile și supozițiile spuse de unii pe la colțuri. Cristina Laslo sau Laura Popa, de exemplu, sunt jucătoare sub contract, cu salariile aproape la zi, deci nu pot fi luate de pe azi pe mâine. Întradevăr din echipa noastră sunt două jucătoare, aflate la final de contract, care vor pleca de la noi pentru că nu și-au dorit prelungirea contractului. Nu pot să vă spun numele lor, dar le respectăm deciziile, chiar dacă dorința noastră a fost să păstrăm toate jucătoarele pentru că am fost împreună la greu și la foarte greu”.

Viitorul sună bine la “U” Alexandrion

“Îmi place foarte mult cum a progresat Corina Biriș, deși a avut o accidentare care a ținut-o foarte mult pe margine, iar acest lucru contează la vârsta de 18 ani. Faptul că își dorește să facă acest sport la nivel de performanță a făcut ca ea ușor-ușor să reintre în angrenajul echipei și să aibă evoluții îmbucurătoare. Un alt exemplu este Alexandra Severin, tot o jucătoare din cadrul clubului CSS Viitorul, care mai are un an de juniorat și care cred că are un potențial destul de bun. Tot pentru viitor pot să spun că am adus-o, de la Baia Mare, și pe Antonia Cânța. Ea evoluează pe postul de extremă stângă, iar în urma pregătirii de vară cred că va face un salt foarte mare”.

Despre marea performanță a echipei CSM București, câștigătoare a Ligii Campionilor în acest sezon:

“În primul rând este un rezultat de excepție pentru handbalul feminin românesc. CSM-ul este o echipă foarte închegată, foarte frumoasă și mi-a plăcut lejeritatea cu care au abordat Final Four-ul Ligii Campionilor. Handbalul feminin românesc este un sport care ne ridică foarte mult în lume și cred că performanța CSM-ului a secondat calificarea naționalei României la Jocurile Olimpice de la Rio. Sper din tot sufletul ca oamenii care pot să susțină acest sport, din punct de vedere financiar, să se apropie de handbal pentru că deocamdată acesta este singurul sport de echipă care ne aduce rezultate mărețe”, susține antrenoarea.

Carmen Amariei crede că România poate obține o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio

“Cred că avem șanse reale pentru a obține o medalie, chiar dacă grupa pare, la prima vedere, foarte dificilă. Din momentul în care ai început să obții anumite rezultate chiar nu mai trebuie să te sperie echipe precum Norvegia, Germania sau Franța. După ultimele rezultate, România induce panică și frică în echipele adverse pentru că la noi în țară handbalul se face la un nivel foarte înalt”.

În încheiere, Amariei a ținut să le adreseze un mesaj fanilor, pe care îi așteaptă în continuare meci de meci la sală.

“Îi așteptăm în continuare cu mare drag, ne încântă de fiecare dată când sunt alături de noi. Facem totul pentru ei, pentru oraș și pentru iubitorii de handbal. Să ne vedem cu bine în sezonul viitor”, a conchis Carmen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top