Carne expirată la vânzare în mai multe magazine din Cluj-Napoca. Polițiștii au luat măsuri!

Polițiștii clujeni au amendat drastic un agent economic din Cluj-Napoca, după ce în mai multe magazine erau scoase la vânzare carne expirată, dar şi băuturi fără timbru.

carne de pasare
foto arhiva

Reprezentanţii OPC Cluj au acordat o amendă în valoare de 20.000 de lei, iar întreaga marfă a fost retrasă de la comercializare.

“Poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Cluj, la data de 6 februarie a.c., au efectuat un control de specialitate la punctele de lucru ale unui agent economic din Cluj-Napoca. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că societatea deţinea şi oferea spre comerciliazare produse alimentare (carne de pasăre, produse de panificaţie,etc.), care aveau termenul de valabilitate expirat, precum şi băuturi alcoolice (coniac, etc.), care nu aveau aplicate banderole de siguranţă.

Agentul economic, în baza celor constatate, a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 20.000 de lei, conform prevederilor Legii 12/1990. Produsele care prezentau nereguli au fost retrase din comerţ de către reprezentanţii Oficiului pentru Protectia Consumatorului Cluj”, au anunţat poliţiştii clujeni.

Astfel de acțiuni de prevenire şi sancţionare a comerţului ilicit și a evaziunii fiscale vor continua pentru a asigura comunităţii clujene un mediu economic şi concurenţial sigur, precum şi pentru a asigura virarea taxelor către bugetul de stat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top