Cătălina Ponor și Larisa Iordache, calificate în finala la bârnă de la Europenele de Gimnastică din Cluj! Ponor a ratat finala de la sol după revizuirea notelor

Două dintre cele mai iubite gimnaste din România, Cătălina Ponor și Larisa Iordache, au ridicat sala în picioare joi, 20 aprilie, în cadrul calificărilor la Campionatele Europene de Gimnastică din Cluj-Napoca.

Polivalenta clujeancă a fost arhiplină la probele feminine de calificări, iar atmosfera a fost una incendiară. Publicul a făcut la un moment dat valuri și în tribune.

Iordache a fost notată cu 13.833 pentru exercițiul său de la paralele, dar nu de ajuns pentru a prinde finala, iar la bârnă a avut o prestație perfectă și a obținând primul loc cu nota de 14.566.

VIDEO – Exercițiul Larisei la paralele:

VIDEO – Exercițiul Larisei la bârnă:

Cătălina Ponor a făcut și ea un exercițiu excelent la bârnă, fiind notată cu 14.066 și obținând calificarea în finala acestei probe, iar la sol a obținut nota de 13.566 și deși a fost anunțată inițial calificată în finală de pe locul 4 ea ea a fost exclusă după câteva ore, perioadă în care arbitrii au revizuit notele acordate.

Juriul de apel a reanalizat exercițiul Cătălinei Ponor și i-a scăzut nota în evoluția de la sol. Acesta a considerat că românca nu a executat un element și i-a scăzut nota cu jumătate de punct. Astfel, în loc de 13.566, Cătălina a rămas cu 13.066, nemaifiind între primele opt sportive la acest aparat.

“Din păcate, Cătălina nu a intrat în finala la sol. Ea a ratat o cerință, iar arbitrii au fost luați de val inițial, de atmosfera din tribune. Dar trebuie să fim corecți, mai ales că suntem la noi acasă. Este o chestiune pur matematică. Ea a ratat o cerință și acest lucru se sancționează cu jumătate de punct. Sunt sigură că nici Cătălina nu și-ar fi dorit să ia locul altei concurente în finală dacă nu avea acest drept”, a declarat Anca Grigoraș, director tehnic în cadrul Federației Române de Gimnastică.

Primele gimnaste românce care au intrat joi în calificări au fost două debutante la senioare, Olivia Cîmpian și clujeanca Ioana Crișan. Acestea s-au calificat în probele de individual compus care vor avea loc vineri, 21 aprilie.

VIDEO – Ioana Crișan la paralele

VIDEO – Olivia Cîmpian la sărituri

VIDEO – Ioana Crișan la parelele

Astfel, România va fi reprezentată în finalele pe aparate la Campionatele Europene de Gimnastică de Marian Drăgulescu la probele de sărituri și sol, iar la feminin Cătălina Ponor și Larisa Iordache vor evolua în finala la bârnă.

Programul ultimelor trei zile a Europenelor de Gimnastică:

Vineri, 21 aprilie 2017

13.00 – 15.45 GAM Individual compus – Finală

17.30 – 19.30 GAF Individual compus – Finală

Sâmbătă, 22 aprilie 2017

13.30 – 16.40 Finale Aparate – Ziua 1:

GAM – Sol, Cal, Inele
GAF – Sărituri, Paralele

Duminică, 23 aprilie 2017

13.30 – 16.40 Finale aparate – Ziua 2:

GAM – Sărituri, Paralele, Bară
17.00

GAF – Bârnă, Sol

Leave a Reply

Top