Câteva zeci de clujeni cer demiterea prefectului Vuşcan, pe internet, după tragicul accident aviatic din Apuseni

vuscanCâţiva clujeni au iniţiat o petiţie online prin care solicită demiterea prefectului din Cluj, Gheorghe Vuşcan, după accidentul aviatic din Munţii Apuseni în care şi-au pierdut viaţa două persoane.

“Cerem demiterea prefectului de Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, pentru incompetenţa dovedită în gestionarea acţiunii de căutare a victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Pentru că nu a convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă, nu a constituit o celulă de criză, nu a stabilit o comandă a acţiunii, nu a ţinut cont de părerile oamenilor obişnuiţi cu muntele, în speţă salvamontiştii, pentru că s-a plimbat cu tractorul aiurea, pierzând timp preţios, pentru că e incompetent, deşi pozează în atotcunoscător, pentru că e nesimţit şi nu-şi dă demisia de onoare, cerem vicepremierului Liviu Dragnea şi premierului Victor Ponta, demisia politrucului de Cluj!”, se arată în descrierea petiţiei online.

De asemenea, în spirit de solidaritate cu familiile victimelor şi cu toţi cei care au avut de suferit în urma accidentului, nu a fost jucată, vineri, tradiţionala horă a Unirii, ţinându-se un moment de reculegere la monumentul bustului lui Alexandru Ioan Cuza.

Prefectul a vorbit, vineri, pentr prima dată în faţa presei despre accidentul aviatic din munţii Apusenie.

“Eu personal spun că am luat o decizie bună că am mers acolo. Mi-aş fi reproşat dacă aş fi rămas aici într-un birou, în condiţiile în care codul roşu era activat în toată ţara, coordonatele GPS nu le dă prefectul, sunt structuri care trebuiau să se ocupe la nivel central, comunicarea era preluată la nivel central, noi trebuia să fim acolo. Şi mă felicit că am fost acolo şi am ajuns până sus, unde am coordonat preluarea şi coborârea ultimilor trei râniţi. Eu personal am convocat şi Armata, am mai solicitat încă o sută de soldaţi şi 100 de jandarmi”, a declarat prefectul Gheorghe Vuşcan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top